ZZ.lv ARHĪVS

Grāvjus un caurtekas Platones un Vilces pagastā tīrīs «Bauskas meliorācija»

Agnese Leiburga

2016. gada 30. marts 21:40

257
Grāvjus un caurtekas Platones un Vilces pagastā tīrīs «Bauskas meliorācija»

Noslēdzoties iepirkuma procedūrai konkursā par tiesībām šajā gadā Jelgavas novadā veikt meliorācijas darbus Platones un Vilces pagastā, uzvarējusi SIA «Bauskas meliorācija», kas piedāvājumā darbus apņēmusies veikt par 66 386 eiro ar PVN, «Ziņas» informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Iepirkuma nolikums paredz, ka meliorācijas darbi tiks sākti jau maijā, nodrošinot grāvju un caurteku pārtīrīšanu, caurteku pārbūvi, kontrolaku izbūvi un citus darbus.

Paredzamie darbi gaidāmi Platonē – Plēpju ielā Platones ciemā un Poķu ielā Poķu ciemā –, kā arī Vilcē, Lielkrauju ceļā gar pašvaldības īpašumu. Prioritāri veicamie meliorācijas darbi ietvers grāvju un caurteku pārtīrīšanu, caurteku pārbūvi, kontrolaku izbūvi un drenu kolektora atjaunošanu, kā arī drenu aku iebūvi. Meliorācijas darbu laikā Platonē un Vilcē grāvjos plānots ierīkot videi draudzīgus meliorācijas sistēmu elementus.

Jelgavas novada dome vakar sēdē apstiprināja lēmumu par aizņēmumu no Valsts kases 71 745 eiro apmērā. Kopējā projekta summa ir 77 344 eiro. Kopumā 2016. gada budžetā meliorācijas darbiem atvēlēti 266 725 eiro, atjaunojot arī, piemēram, Līvbērzes ciema centra drenāžas kolektoru.


Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 31. marta, «Zemgales Ziņās». Foto: no arhīva