ZZ.lv ARHĪVS

Pasaulslavenā «Britānikas» enciklopēdija pieejama ikvienam bibliotēkas lasītājam

zz.lv

2016. gada 20. marts 17:50

85
Pasaulslavenā «Britānikas» enciklopēdija pieejama ikvienam bibliotēkas lasītājam

Jelgavas bibliotēkās ir abonēta jauna datu bāze «Britannica Online Library Edition», ziņo Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas pārstāve Zane Osīte.

Tā ir universāla daudznozaru enciklopēdiju datu bāze tieši publiskajām bibliotēkām, un tajā apkopota droša un uzticama informācija visām vecuma grupām – jauniešiem, studentiem un pieaugušajiem. Enciklopēdiju tiešsaistē arī ārpus bibliotēkas tagad var brīvi izmantot ikviens bibliotēkas lasītājs, pieejas datus saņemot savā bibliotēkā.

«Britānika» ir izcils informācijas avots konkrētu un drošu faktu gūšanai, tā ietver desmitiem tūkstošu rakstu, definīciju, attēlu un multimediju, ieskaitot fotogrāfijas, zīmējumus, kartes, karogus, ilustratīvus videomateriālus.

Enciklopēdijas lasītājiem tiek piedāvātas dažādas papildiespējas. Daudziem nozīmīga var būt tekstu tulkošana dažādās valodās, arī latviešu. Tekstus angļu valodā iespējams noklausīties arī audioversijā, turklāt sekojot līdz ekrānā redzamajam tekstam. Pieejamas izdrukas, nosūtīšana pa e-pastu, savu resursu apkopošana no enciklopēdijas un citas iespējas.

Piedāvājuma mērķis ir sekmēt starptautisko elektronisko resursu pieejamību visiem bibliotēku lietotājiem un veicināt angļu valodas publikāciju izmantojamību mācību darbā, izglītībā un mūžizglītībā.  

«Aicinām mūsu lasītāju pulkā, lai varētu izmantot šo populāro, uzticamo, rūpīgi atlasīto un pārbaudīto informācijas avotu!» tā Z.Osīte.

Pieeja enciklopēdijai ŠEIT.


Foto:britannica.co.uk