ZZ.lv ARHĪVS

Pārbūvēs Līvbērzes skolas mājturības ēku

zz.lv

2016. gada 16. marts 21:30

495
Pārbūvēs Līvbērzes skolas mājturības ēku

Noslēdzoties iepirkumam par Līvbērzes vidusskolas mājturības un tehnoloģiju ēkas pārbūvi, divpadsmit pretendentu konkurencē būvdarbi tiks uzticēti SIA «Rimts», kas tos apņēmusies veikt par 122 906 eiro, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Līvbērzes vidusskola ir viena no vecākajām izglītības iestādēm Jelgavas novadā. Mājturības ēka atrodas atsevišķi no skolas. Tā ir 1933. gadā celta laukakmens ēka, kurai primāri nepieciešama jumta nomaiņa. Tehniskā atzinuma aprakstā minēts, ka teju 80 procenti bojātas nesošās sijas, tādēļ jumta segums tiks pilnībā demontēts un pārbūvēts no jauna. Savukārt ēkas nesošie elementi, akmens mūris ir labā stāvoklī – ar kaļķa un cementa javu plānots atjaunot vien mūra šuves. Lielākie pārbūves darbi risināsies ēkas iekšpusē, siltinot grīdu, sienas un pārsegumus.

Uzlabojumus sagaida arī inženierkomunikācijas – tiks ierīkota jauna elektroinstalācija, atjaunots iekšējais ūdensvads un kanalizācija. Ēkā būs arī ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija, apsardzes signalizācija, kā arī videonovērošana. Tāpat ēka tiks pielāgota cilvēkiem ar kustības traucējumiem.


Foto: Raitis Puriņš