ZZ.lv ARHĪVS

Teātra svētki sākas ar izstādi (FOTO)

Uldis Veilands

2016. gada 16. marts 20:58

966
Teātra svētki sākas ar izstādi (FOTO)

Gaidot Teātra svētkus, kas ik gadu starptautiski tiek atzīmēti pavasarī, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūra» aicina uz dažādiem pasākumiem katram vecumam, teic projekta vadītājs Sandis Kalniņš. 

Jau tagad (līdz 3. aprīlim) Jelgavas kultūras nama foajē apskatāma fotoizstāde «Jelgavnieki teātra pasaulē», kurā fotogrāfs Kristaps Hercs iemūžinājis no Jelgavas nākušos profesionālo teātru aktierus. Viņi ļauj foto objektīvam tvert mirkļus no pašreizējām darbavietām teātros. Nācies ceļot no Rīgas līdz Liepājai, no Jelgavas līdz Valmierai, lai Aigaru Vilimu, Indru Rogu, Gundaru Grasbergu, Andri Keišu un citus varētu iemūžināt portretos.

1. aprīlī pulksten 19 gaidāms svētku galvenais notikums. Šogad svētku vienojošā tēma ir leģendas, kas tiks ne mazums apspēlētas un izdziedātas muzikālā uzvedumā «Jelgavas leģendas rampas gaismās».

Jelgavas aktieru festivāla kori un solistus, pavadošo grupu, Tautas deju ansambli «Ritums» un deju studiju «Intrigu» kopā pulcējusi režisore Dace Vilne. Ar zināmām un pat leģendārām dziesmām Jelgavas aktieri kopā ar solistiem Jāni Kurševu, Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu un citiem mūziķiem kopīgi vērsīs rampas gaismas, lai ar vieglu humoru cildinātu Jelgavas leģendas.

Savukārt dienu vēlāk, 2. aprīlī, pulksten 11, 14 un 17 teātra svētki turpināsies mazajiem jelgavniekiem un viņu vecākiem. Jelgavas Jaunais teātris kultūras namā «Rota» piedāvās izglītojoši izklaidējošu pasākumu ar izrādi, rotaļām un radošām darbnīcām. Otro gadu būs iespēja atklāt kādu jaunu teātra noslēpumu. Šoreiz izpētes objekts ir teātra gaisma un kopīgi tiks meklēta atbilde uz jautājumu – kur rodas gaisma? Pasākuma gaitā būs arī iespēja izpaust savu zinātkāri, rotaļāties ar izrādes varoņiem un radīt gaismas karti.

6. aprīlī pulksten 14 visi aicināti uz Ādolfa Alunāna memoriālo muzeju, kur sadarbībā ar Jelgavas Amatu vidusskolas topošajiem tērpu stila speciālistiem norisināsies sarīkojums par godu leģendārajai kostīmu māksliniecei Margai Spertālei.


Foto: Raitis Puriņš