ZZ.lv ARHĪVS

Izsludināts konkurss «Sakoptākā sēta Jelgavas novadā 2016»

zz.lv

2016. gada 14. marts 17:46

677
Izsludināts konkurss «Sakoptākā sēta Jelgavas novadā 2016»

Jau piekto gadu pēc kārtas Jelgavas novada pašvaldība organizē atjaunoto konkursu «Sakoptākā sēta Jelgavas novadā 2016», lai aktivizētu un rosinātu novada iedzīvotājus savas darba un dzīves vietas sakopšanā un latviskās kultūrvides veidošanā, kā arī attīstītu vēlmi savstarpējai sadarbībai un novada iepazīšanai. Šogad dalībai konkursā var pieteikt objektus sešās nominācijās. Dalībniekiem konkursā iespējams pieteikties pagastu pārvaldēs līdz 3. jūnijam, savukārt pieteikto objektu vērtēšana notiks no 17. jūnija līdz 30. jūnijam, informē pašvaldība.

Līdz 2016. gada 3. jūnijam, aizpildot vienotu pieteikuma formu, ikviens Jelgavas novada individuālo māju, lauku viensētu, daudzdzīvokļu māju, dārzu īpašnieks, nomnieks vai apsaimniekotājs, kā arī ikviena pašvaldības iestāde aicināta pieteikties konkursam «Sakoptākā sēta Jelgavas novadā». Konkurss ir iedibināta tradīcija vēl pirms teritoriālās reformas, kas Jelgavas novadā atjaunota 2012. gadā. Konkursa devīze ir «Sakopta vide kā pamats stabilai nākotnei».

Šogad iespējams pieteikties sešās nominācijās – «Sakoptākā pašvaldības iestāde», «Sakoptākā individuālā māja ciemā», «Sakoptākā lauku viensēta», «Krāšņākais balkons», «Sakoptākais dārzs» (puķu, augļu, dārzeņu dārzi, akmensdārzi) un mainīgajā nominācijā «Interesants vides objekts – veselības veicināšanas laukums», kas var būt sporta laukums, bērnu rotaļu laukums, ūdenstilpne vai līdzīgi objekti. Katrai nominācijai ir savi vērtēšanas kritēriji. Piemēram, vērtējot sakoptākās pašvaldības iestādes, privātmājas vai lauku viensētas, līdzās nopļautai zālei vai krāšņām, sakoptām puķu dobēm uzmanība tiks pievērsta arī karoga mastam, soliņu, pastkastītes esamībai, atkritumu urnām, celiņiem, stāvlaukumiem, objekta nosaukuma noformējumam un citām lietām.

Pagastu pārvaldes nominantus izvērtēs līdz 10. jūnijam un konkursa žūrijai no katras nominācijas pieteiks vienu pārstāvi. Vēlāk – no 17. jūnija līdz 30. jūnijam – žūrija piecu cilvēku sastāvā objektus dosies apskatīt dabā, tos filmējot un fotografējot. Iegūtos materiālus un fotogrāfijas komisija var izmantot noslēguma pasākumā vai publicēšanai plašsaziņas līdzekļos. Jāatzīmē, ka pieteiktos objektus, kuros ir notikusi patvaļīga būvniecība, konkursa komisija nevērtē!

Kandidatūras izvirzāmas, iesniedzot vienotu pieteikuma formu pagastu pārvaldēs, Jelgavas novada Attīstības nodaļā Katoļu ielā 2b, Jelgavas novada pašvaldības centrālās administrācijas ēkā Pasta ielā 37 sekretariātā, kā arī aizpildot pieteikuma formu elektroniskā formā novada mājas lapā.

Uzvarētāji visās nominācijās tiks godināti svinīgā ceremonijā jūlija sākumā Jelgavas novada svētku laikā Elejas muižas parkā, saņemot atzinību – goda plāksni un naudas balvu. Pirmā vieta var pretendēt uz naudas balvu 140 eiro vērtībā, otrā vieta – 100 eiro un trešā vieta – 70 eiro vērtībā.

Ar konkursa nolikumu un tā pielikumiem var iepazīties Jelgavas novada pašvaldības mājas lapā www.jelgavasnovads.lv vai sazinoties ar uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāju Sandu Lakutijevsku: sanda.lakutijevska@jelgavasnovads.lv, tālrunis 63048447 vai 29558505.


Foto: no arhīva