ZZ.lv ARHĪVS

Vecāki aicināti padziļināt zināšanas jaundzimušā aprūpē

zz.lv

2016. gada 5. marts 18:38

138
Vecāki aicināti padziļināt zināšanas jaundzimušā aprūpē

Jelgavas Veselības veicināšanas programmas ietvaros topošās un esošās mammas, tēti un ģimenes locekļi, kuri piedalās bērna ikdienas aprūpē, 14. martā pulksten 18 aicināti uz bezmaksas praktisko treniņnodarbību «Jaundzimušā aprūpe un hendlings» Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Bērna pareiza aprūpe ir ļoti svarīga, jo mazina zīdaiņa muskulatūras sasprindzinājumu un palīdz bērna kreisajai un labajai ķermeņa pusei attīstīties vienmērīgi. Nodarbībā fizioterapeites Klaudijas Hēlas vadībā tiks apgūta autiņbiksīšu maiņa, barošana, vannošana, pastaigas, bērna celšana, nolikšana, turēšana un ģērbšana. Uz nodarbību līdzi jāņem lelle, sedziņa, autiņbiksītes un zīdaiņa apģērbs. Tā tiek organizēta ciklā «Mammu, tēti, lūdzu, pasargā mani!».

Nodarbību organizē ZRKAC sadarbībā ar Jelgavas sociālo lietu pārvaldi. Vietu skaits ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 29222737 (Astra Vanaga), 26055591 (Karolina Lankovska) vai e-pastā astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv; karolina.lankovska@soc.jelgava.lv.