ZZ.lv ARHĪVS

Aizupes pamatskolas devītie žetonvakarā solīs savai skolai mūžīgu mīlestību (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 25. februāris 17:21

19422
 Aizupes pamatskolas devītie žetonvakarā solīs savai skolai mūžīgu mīlestību (FOTO)

Turpinām iepazīt mūspuses izlaiduma klases – šoreiz par Aizupes pamatskolas devītajiem.


«Ļoti mīlu visus audzināmos, ko man uztic. Šī ir mana jau ceturtā izlaiduma klase – ļoti sportiska, radoša un aktīva, ka reizēm man pašai vairs nekas nav jādara. Puse no viņiem darbojas Skolēnu padomē. Man ir fotogrāfija no 5. klases, kur manējie tādi maziņi, meitenes garākas par puišiem, bet nu visi izauguši lieli, un jāiet prom. Žēl!» savējos jau ar jūtamu šķiršanās nostalģijas piesitienu piesaka Aizupes pamatskolas 9. klases audzinātāja kristīgās mācības un angļu valodas skolotāja Antra Embrekša. 22 Aizupes devītajiem gan vēl nav prātā tādas «emocionālas vaļības» – jāgatavojas žetonvakaram, eksāmeniem, no kuriem visvairāk biedē vēsture, un izlaidumam, kas, ja vien mākoņi nostāsies pareizā rindā, pirmo reizi iecerēts sapostās skolas pagalmā un, iespējams, noslēgsies ar saulrieta vērošanu pie jūras.  

Šie akcenti aktīvās 9. klases grafikā, šķiet, pastūmuši malā visus pārējos. Piemēram, klases vakarus, ko iepriekš atlika vien saskaņot ar skolotāju, un radošai jautrībai durvis bija vaļā. Tā skolēni atceras kādu 8. martu, kad zēni bija romantiski izdekorējuši klasi un cienāja savas meitenes ar paštaisītiem kokteiļiem. Šogad devītie izlaiduši arī jau par tradīciju kļuvušo kruīzu uz Stokholmu. «Parasti uz klāja novadījām mācību stundu, bet galvenais ir pats piedzīvojums – kopābūšana, dejošana, nakšņošana uz prāmja,» audzinātāja min ceļojuma ieguvumus, piebilstot, ka doties ekskursijās ar saviem audzināmajiem ir interesanti un viegli. Ja konkrētā laikā jāierodas norunātajā vietā, visi tur būs krietni agrāk!

Augsts organizētības un radošuma līmenis allaž izpaužas arī skolas pasākumos, kuros devītie aktīvi piedalās un pelna labāko novērtējumu. Piemēram, katra mēneša pirmajā trešdienā «aizupieši» nāk uz skolu, ģērbušies saskaņā ar noteiktu tēmu. Atmiņā palikušas Latvijas krāsas, prinču un princešu tēli. Vēl arī Ziemassvētki, karnevāli, Valentīndiena, Skolotāju diena. «Uz vienu pasākumu mūsu horeogrāfe Monta ar meitenēm uztaisīja ļoti skaistu priekšnesumu «Lelles un dāvanas pusnaktī atdzīvojas», vecākiem palika mutes vaļā. Zēni gan bija apvainojušies, ka viņi netika iesaistīti,» kopā ar skolēniem atceras Antra, izceldama arī klases talantīgo mākslinieci Rebeku, bez kuras pasākumos nav iedomājams gaumīgs un iespaidīgs vizuālais noformējums.


Visu rakstu lasiet piektdienas, 26. februāra, «Zemgales Ziņās»

Foto: Raitis Puriņš un no klases albuma