ZZ.lv ARHĪVS

Elejas vidusskolas Lielplatones filiāles pirmsskolas izglītības grupas administratīvi pievieno «Kamenītei» (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 18. februāris 10:31

4045
Elejas vidusskolas Lielplatones filiāles pirmsskolas izglītības grupas administratīvi pievieno «Kamenītei» (FOTO)

Turpinot izglītības iestāžu tīkla optimizācijas pasākumus, kārtējo pārmaiņu priekšā ir Elejas vidusskolas Lielplatones filiāle, kur no šā mācību gada tiek īstenota vien pirmsskolas izglītības programma pusotra līdz septiņus gadus veciem bērniem. Pieņemts lēmums, ka filiāle juridiski pāriet Elejas pirmsskolas izglītības iestādes «Kamenīte» paspārnē. Taču tas nozīmē vien administratīvās izmaiņas – bērni uz citām telpām pārvietoti netiks, kā arī darbu turpinās pērn rudenī ieviestā nakts grupa.

«Pagājušā mācību gada nogalē Lielplatones filiālē četrās klasēs mācījās 30 bērnu. Problēma bija tā, ka vairs nesanāca 1. klase, jo tajā bija tikai viens bērns, un vairs nespējām racionāli apvienot stundas. Samazinājās arī kopējais bērnu skaits, tāpēc saucām kopā vecākus, lai runātu par izglītības iespējām Elejā. Viņi bija ļoti saprotoši. Turklāt izdevās optimāli sakārtot skolēnu pārvadājumu maršrutus starp trīs pagastiem, nepalielinot autobusu skaitu. Vecākiem bija svarīgi, ka var ielaist bērnu pašvaldības autobusā pie pazīstama šofera, kas viņu nogādās skolā,» uz pagājušā gada notikumiem atskatās Elejas vidusskolas direktore Sarmīte Balode.

Viņa stāsta, ka mācības Elejā rudenī sāka visi Lielplatones filiāles audzēkņi. «Domāju, ka viņi ir labi iedzīvojušies. Dažādās aktivitātēs bijām jau pazīstami, jo, būdami viena izglītības iestāde, vismaz divreiz gadā rīkojām kopīgus pasākumus,» min S.Balode. Darbu vidusskolā atraduši arī vairāki Lielplatones filiāles skolotāji. Taču paturēt pirmskolu, kas fiziski atrodas Lielplatones muižā, vairs nav šķitis racionāli, jo Elejā Indras Buses vadībā atsevišķi darbojas pirmsskolas izglītības iestāde «Kamenīte». Tāpēc nolemts, ka pēc 1. maija tā savā paspārnē ņem arī mazos lielplatoniekus, ļaujot izglītību turpināt ierastajā muižas ēkā pie tiem pašiem skolotājiem un palīgiem. Lai to skaidrotu, februāra beigās vecāki tiks aicināti uz iepazīšanās sanāksmi ar «Kamenītes» vadītāju, sola Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa, piebilstot, ka par apvienošanu kā kvalitatīvu pirmsskolas darbu lemts, izvērtējot metodiskās vadības iespējas.


Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 18. februāra, «Zemgales Ziņās»

Foto: Raitis Puriņš