ZZ.lv ARHĪVS

Caunes dusmas pret Mazlauku «driftotājiem» vētī tiesa (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 18. februāris 10:11

13262
Caunes dusmas pret Mazlauku «driftotājiem» vētī tiesa (FOTO)

Līdz 11. martam pie debatēm apstājies process Jelgavas tiesā, kur kopš pērnā decembra tiek skatīta Mazlauku iedzīvotāja Igora Gromova prasība atcelt Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa lēmumu par to, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune nav saucams pie administratīvās atbildības par viņam nodarītajiem maznozīmīgajiem miesas bojājumiem. Prasītāji pastāv uz to, ka Z.Caune cietušajam I.Gromovam ar dūri iesita pa seju, savukārt pretējā puse – ka viņš traumējās pats.

Jelgavas slimnīcas virsārste Solveiga Ābola «Ziņām» apstiprina, ka pagājušajā vasarā naktī no 26. uz 27. jūniju slimnīcā tika sniegta palīdzība, tostarp veikti rentgena uzņēmumi 1993. gadā dzimušajam I.Gromovam. 

Arī Jelgavas tiesā neviens neapstrīd, ka šādi miesas bojājumi puisim minētajā datumā bijuši. Turklāt tie iegūti Pašvaldības policijas automašīnā, kur puisis pēc tam, kad uz ceļa bija apstādināts un izkāpis no savas automašīnas BMW, un sniedza paskaidrojumu. Tikai Z.Caunes advokāts Aivo Leimanis, kas pirms dažiem gadiem izpelnījās mediju uzmanību ar to, ka Rīgas Centrālcietumā «aizmāršīgi» ienesa mobilo telefonu, uzskata – I.Gromovs, sēžot policistu auto, varētu būt savu degunu līdz asiņošanai kaut kā saknaibījis pats. Tiesu medicīnas eksperts Gvido Sproģis gan iebilda, ka deguns cilvēkam var asiņot pats no sevis, taču šoreiz I.Gromovam bija pārsista lūpa. Arī pušums uz degungala liecina, ka notikusi ārēja iedarbība. Šķetinot, kāda varētu būt šī ārējā iedarbība, A.Leimanis izteica pieņēmumu, ka cietušais dabūjis pa seju ar piepeši aizcirstām automašīnas durvīm. 


Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 18. februāra, «Zemgales Ziņās»

Foto: Maksims Šaldajevs