ZZ.lv ARHĪVS

«Dinex» ražo konveijeram (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 11. februāris 18:33

20498
«Dinex» ražo konveijeram (FOTO)

Piecpadsmit gadu Ozolnieku novada uzņēmums «Dinex Latvia» ražoja izplūdes sistēmas, kas kalpoja kā rezerves daļas autobusiem, smagajām automašīnām un industriālajiem spēkratiem. Pērn ražotnes klientiem pievienojās koncerni «Iveco», «Volvo», «Renault» un «John Deer». Pirmā «Dinex Latvia» pieredze oriģināldetaļu ražošanā rāda, ka sadarbība ir veiksmīga. 

Tuvāk Jelgavai nekā Ozolniekiem atrodas Raubēni, kas pagājušajā gadsimta septiņdesmitajos gados tika veidota kā pilsētas rūpnieciskā zona. Tur jaunās tūkstošgades pirmajā gadā arī sāka izvērsties dāņu rūpnīca «Dinex Latvia». 

«Dinex» veiksmes stāsts sācies 1982. gadā, kad Dānijā Dinesena ģimenē radās ideja piedāvāt autobūves uzņēmumiem iekšdedzes dzinēja gāzu izplūdes sistēmas. Jebkura spēkrata dzinēja mezglu un detaļu klāstā karsto gāzu izplūdes sistēmas ir īpašas gan ar savām temperatūras svārstībām, gan ar citām īpatnībām, kuras atklājot Dineseniem izdevās kļūt pārākiem par citiem. Pirmajā uzņēmuma pastāvēšanas gadā Dānijā darbinieku skaits izauga līdz 40.

Kopš 2000. gada «Dinex Latvia» ir viens no septiņpadsmit «Dinex» grupā ietilpstošajiem ražošanas un pārdošanas uzņēmumiem Eiropā, Āzijā, Krievijā un Dienvidamerikā. «Dinex Latvia» ražošanas vadītājs Kaspars Teivāns uzsver, ka kopš pagājušā gada rūpnīca Raubēnos ir vislielākā. Ražošanas korpusi aizņem 15 tūkstošus kvadrātmetru. Izveidoti pieci iecirkņi, kā arī instrumentu nodaļa un konduktoru iecirknis.

2015. gada maijā, papildus pieņemot 45 darbiniekus, «Dinex Latvia» sāka ražot smago automašīnu oriģināldetaļas. Pašlaik rūpnīcā strādā 330 darbinieku. «Mūsu lielie pasūtītāji ir «Iveco», «Volvo», «Renault», traktoru rūpnīca «John Deer». No klientiem, kuriem piegādājam oriģināldaļas, neesam saņēmuši nevienu kvalitātes sūdzību, visas piegādes veiktas savlaicīgi. Mēneša apgrozījums rūpnīcā ir virs diviem miljoniem eiro,» ar lepnumu stāsta K.Teivāns.


Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 11. februāra, «Zemgales Ziņās».

Foto: Raitis Puriņš