ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada intereses IUB aizstāv «lētais darbaspēks»

Gaitis Grūtups

2016. gada 8. februāris 22:57

545
Jelgavas novada intereses IUB aizstāv «lētais darbaspēks»

Skatot jau deviņus mēnešus ieilgušo strīdu par tiesībām sniegt juridiskos pakalpojumus Jelgavas novada pašvaldībā, Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) Rīgā notika sēde, kurā IUB uzklausīja pasūtītāju jeb Jelgavas novada pašvaldības pārstāvi un divus neapmierinātos konkurentus. Viņi apstrīd, ka minētās tiesības pienākas līdzšinējo juridisko pakalpojumu sniedzējam uzņēmumam «Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs». Gan Latvijas Pašvaldību savienības, gan domes opozīcijas pārstāvji uzskata, ka problēmu atrisinātu štata juristu algošana Jelgavas novada pašvaldībā.

Sēde IUB sākās 25 minūtes pēc noteiktā laika, jo kavējās Jelgavas novada pārstāvis Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants Andris Strazds. Viņš arī nevarēja uzrādīt pilnvaru, kas dotu tiesības pārstāvēt Jelgavas novadu šajā strīdā. Tomēr sēdi tika nolemts turpināt. Tās gaitā izvērsās diskusija ar juristu un sūdzības iesniedzēju Aldi Dreiblathenu par to, kāda kuram juristam ir darba pieredze pašvaldībās un vai tā garantē spējas labi risināt jautājumus.

Sūdzību iesniegušā juridiskā uzņēmuma «ĀDK Konsultācijas» pārstāve, juristei Dacei Tarasovai aizdomīgs liekas apstāklis, ka «Lagzdiņa un Jēgera juridiskais birojs» Jelgavas novada pašvaldības ēkā atrodas tieši blakus Iepirkumu komisijas kabinetam. Tādēļ, viņasprāt, juridisko pakalpojumu iepirkuma konkursa noteikumu izstrādē roku pielikuši arī tā uzvarētāji Dzintars Lagzdiņš un Aldis Jēgers.  A.Strazds enerģiski iebilda, ka konkursa noteikumi izstrādāti godīgi un šajā darbā piedalījies advokāts un Latvijas Universitātes asociētais profesors Jānis Kārkliņš, kura vadībā viņš ir studējis. IUB komisija, kuru vada Evija Mugina, lēmumu par to, vai Dz.Lagzdiņš un A.Jēgers atzīstami par konkursa uzvarētājiem, pieņems līdz 15. februārim. 


Visu rakstu lasiet otrdienas, 9. februāra, «Zemgales Ziņās».

Foto: Raitis Puriņš