ZZ.lv ARHĪVS

«Nešefojam – mēs taču esam mierīgie!» (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 5. februāris 18:58

4953
«Nešefojam – mēs taču esam mierīgie!» (FOTO)

«Man ar viņiem ir paveicies – visi salasījušies ļoti mierīgi, un problēmu ar klasi vispār nekādu. Ja nu vienīgi slinkumiņš,» Jelgavas novada Vircavas vidusskolas matemātikas un sociālo zinību skolotāja Aļesja Ņikitina raksturo savus audzināmos. No citām izlaiduma klasēm tā atšķiras arī ar to, ka ir miniatūra, klasē ir tikai viena meitene, visi ir vietējie un kopā mācījušies jau no 1. klases. Iepazīsimies – Agnese Savčenko, Mārtiņš Krauze, Alans Osis, Renārs Ritums, Elvis Pakšiņš un neklātienē Kristaps Skovārnis.

«Pamatskolā mēs nemaz tik mierīgi nebijām. Vairāk karojām. Vidusskolā esam palikuši tie izturīgākie. Nav jau ko dalīt,» par saviem klasesbiedriem stāsta Renārs. Jaunieši gan ar pusteikumiem un smaidiem mēģina stāstīt, ka viņu klases biogrāfijā bijis arī kāds krimināls atgadījums, kurā tikusi iesaistīta policija, bet viss beidzies labi. Taču par to īsti nezina pat audzinātāja. «Viņi jau man nestāsta. Tādi noslēpumaini,» min A.Ņikitina.

Tomēr klases ikdiena ar lielām svārstībām neizceļas. Drīzāk tas ir «atnācām – aizgājām» variants, spriež paši divpadsmitie. Viņiem nav ne klases vakaru, ne savu ballīšu, ne izbraukumu. Ja nu vienīgi kopējie skolas notikumi, kur arī vecākā klase spiesta, piemēram, pārtapt kādā «Popielas» tēlā vai novadīt Ziemassvētku pasākumu. Vēl skolas ekskursijas, teātra un vienreiz kino apmeklējumi. Arī pēc izlaiduma svinīgās daļas, kas līdz ar centralizēto eksāmenu sertifikātu saņemšanu notiks 1. jūlijā, un nelielas pasēdēšanas ar skolotājiem katrs došoties uz savām mājām. Tomēr tas nenozīmē, ka Vircavas divpadsmitie neuzskata sevi par komandu, ir atsvešinājušies un neieinteresēti cits citā. Gluži otrādi – šajos gados viņi saraduši tik ļoti, ka pamatoti sauc sevi par draugiem un ir gatavi jebkurā mirklī iestāties par savējiem.

Visu rakstu lasiet piektdienas «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš