ZZ.lv ARHĪVS

Vieta ar atmosfēru – «Zoltners» (FOTO)

Agnese Leiburga

2016. gada 3. februāris 19:48

26803
Vieta ar atmosfēru – «Zoltners» (FOTO)

Valters Bruss savā dzimtajā pusē Tērvetes novadā atvēris restorānu, alusdarītavu un viesnīcu «Zoltners». Īpaši reklamēt tos saimnieki pagaidām nevēlas. V.Bruss stāsta, ka «Zoltneram» ir gan interneta mājas lapa, gan «feisbuk» un «tviter» konti, daudz tālāk paveic apmeklētāju ieteikumi. «Cik mēs pašlaik varam, tik arī apkalpojam, ar apmeklētāju skaita dzīšanu uz augšu nevēlamies nodarboties, jo mums ir svarīgi noturēt augsto kvalitāti,» skaidro uzņēmējs.

«Zoltners» atklāts pērn oktobra sākumā. Vidējiem mēneša ieņēmumiem pagaidām esot tendence mazliet palielināties, atplūdi nav bijuši vērojami arī parasti salīdzinoši klusajā janvārī. Restorānu apmeklē gan vietējie iedzīvotāji no Tērvetes un Dobeles novada, gan tālāki viesi, piemēram, no galvaspilsētas, kas restorānu īpaši iecienījuši brīvdienās, kad «Zoltnerā» uz brīvu galdiņu bez rezervācijas nav ko cerēt. Tiesa, saimnieks atzīst: «Tuvējās apkārtnes iedzīvotāji varētu nākt arī vairāk. Domāju, vienai daļai ir mazliet ne gluži bail, bet uzskats, ka šeit ir pārāk glauni.»

Zemgalē augstas kvalitātes restorānu nav pārāk daudz – tas bijis viens no iemesliem, kāpēc Valters un Gunita Brusi izvēlējušies šajā jomā darboties. «Tas, ka apkārtnē nav šādu restorānu, bija papildu iedrošinājums kaut ko tādu sākt,» atzīst Valters.

Lai arī Valters ir dzimis un audzis šajā apkārtnē, saimniecība nav gluži viņa senču īpašums (tas atrodas citā vietā), daļa no īpašuma nopirkta deviņdesmito gadu vidū. Cauri pagalmam vijusies robeža ar kaimiņu īpašumu. Uzņēmējs stāsta: «Ar viesmīlības pakalpojumu sniegšanu šī vieta saistīta aptuveni četrdesmit gadu. Jau laikos, kad kolhozs «Tērvete» no padomju saimniecības «Kroņauce» pārņēma apkārtējās zemes, te tika ierīkots atpūtas komplekss ar pirti un svinību zāli. Te noteikti atpūtušās daudzas tā laika prominences, jo Latvijā nebija daudz sakoptu un skaistu vietu, kur viņus aizvest.»

Arī vēlākos gados attīstīta uzņēmējdarbība tajā pašā jomā – te atradās viesu nams.

Visu rakstu lasiet 4.februāra «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš