ZZ.lv ARHĪVS

Zvaigznīte citu zvaigžņu pulkā

Lāsma Antoneviča

2016. gada 29. janvāris 08:59

3572
Zvaigznīte citu zvaigžņu pulkā

Brīdī, kad redakcijā spriežam turpmāk katru nedēļu līdz izlaidumam iepazīstināt ar mūsu puses 9. un 12. klašu skolēniem, viņu piedzīvoto skolas laikā, gatavošanos eksāmeniem un nākotnes plāniem, mums zvana Jelgavas novada Šķibes pamatskolas direktore Sandra Pluģe. «Vai nevēlaties atbraukt ciemos? Mūsu Elīna uzvarēja «Gudrs, vēl gudrāks!» finālā,» viņa priecīga stāsta. Lai iet! Nedaudz vien šaubos, vai tas nebūs stāsts par zvaigzni, kuras gaismā pārējie nobāl. Taču drīz vien pārliecinos, ka visi Šķibes devītie mirdz kopā un cits bez cita nevarētu būt tādi, kādi ir.

Arī gatavošanās TV erudīcijas konkursam, kura 9. klašu finālu šovakar raida LTV 1, bija visas matemātikas skolotājas Maijas Mirdzas Neļķes audzināmās klases (un pat skolas) līdzi jušanas, atbalstīšanas un īkšķu turēšanas pasākums.

«Visa klase dzīvoja līdzi. Lielākā daļa brauca uz studiju, uztraucās. Dienā, kad notika filmēšana, man bija vēstures olimpiāde. Vajadzēja visu paspēt. Meitenes palīdzēja pārģērbties. Pirms sākuma atbalstītāji arī mēģināja jokot, smīdināt, rādīt man visādus attēlus, jo biju ļoti nopietna. Taču vajadzēja redzēt viņu sejas izteiksmes konkursa laikā! Kad kļūdījos – bēdīgas un rūgtas, bet, kad atbildēju pareizi – pilnas sajūsmas un prieka! Kad sapratu, ka esmu uzvarējusi, raudāju gan es, gan manas meitenes. Visu laiku bija sajūta, ka viņi ir ar mani,» tās dienas emocijas atklāj Elīna, piebilstot, ka ovācijas turpinājušās arī nākamajā dienā skolā. Klasesbiedri un skolēnu padomes, ko vada pati erudīcijas spēles uzvarētāja, dalībnieki, sastājušies rindā, bija sarīkojuši tik skaļu sagaidīšanu, ka troksnis aizgāja līdz direktores kabinetam ēkas otrajā stāvā.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 29. janvāra, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš