ZZ.lv ARHĪVS

Vircavas deju kolektīvam «Laimes lāči» – gada jubilejas koncerts

zz.lv

2016. gada 27. janvāris 14:58

905
Vircavas deju kolektīvam «Laimes lāči» – gada jubilejas koncerts

Ar īpašu jubilejas koncertu Vircavas tautas namā šo sestdien, 30. janvārī, pulksten 18 Vircavas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs “Laimes lāči” atzīmēs savus pirmos godus – krustabas, informē Jelgavas novada pašvaldība. 

Kā norādījusi kolektīva vadītāja Mārīte Skrinda, „Laimes lāči" jubilejas koncertā mēģinās sevi parādīt nedaudz citādi nekā parasti un programmā iekļaus nevis vienkārši tautas dejas, bet gan dejas ar stāstu. 

“Lai nebūtu tikai atdejošana, veidojam stāstu. Kolektīvam pirmais gadiņš, – gluži kā bērns pirmajā gadā jākrusta, tāpēc ar saviem priekšnesumiem mēģināsim šo stāstu izdejot,” teic M.Skrinda. 

Deju kolektīvs darbību ir sācis salīdzinoši nesen, tādēļ daudz draugus tas vēl nav paspējis iegūt, bet, tā kā M.Skrinda skolo vēl “Laipu” un “Ozolniekus”, tad šie divi deju kolektīvi kļuvuši “Laimes lāčiem” par vecākajiem brāļiem un māsām, kuri arī ar saviem priekšnesumiem piedalīsies “kristībās”. Klātesošos priecēs arī vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs “Svirlauka” un Vircavas pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Kanconeta”. 

Kopumā kolektīvā dejo 21 dejotājs – 10 pāri. “Dalībnieki iesāka dejot, pilnīgi nemākot neko no latviskās tautas dejas. Man bija grūts gads, jo nav viegli iemācīt cilvēkiem obligāto repertuāru. Tās ir divas trīs dejas vienā sezonā – iesācējiem tas ir ļoti daudz, bet man ir patiess prieks, ka mums izdevās. Kolektīvs ir entuziasma un radošuma pilns”, gandarīta M.Skrinda.  

Jāpiebilst, ka “Laimes lāči” pirmajā sezonā skatē ieguva 1. pakāpi. Kolektīvs arī aktīvi piedalās dažādos pagasta un Jelgavas novada pasākumos.

Foto no "Ziņu" arhīva