ZZ.lv ARHĪVS

No seno baltu laikiem līdz mūsdienām – Zaļenieku pagasts (FOTO)

Agnese Leiburga

2016. gada 25. janvāris 23:07

12840
No seno baltu laikiem līdz mūsdienām – Zaļenieku pagasts (FOTO)

Tautas teika par Zaļenieku vārda izcelsmi vēsta: «Tur ir kviešu zeme. Tur visi tādi bagāti, lustīgi dzīvo. Kā sauks? Nu, tā kā tur zaļi iet – sauks par Zaļeniekiem.» Raženu labības lauku vēl arvien Zaļeniekos netrūkst, zemnieki apsaimnieko gan nelielas, gan ļoti plašas platības.

«Zaļenieki ir populāra vieta,» spriež pagasta pārvaldes vadītājs Ojārs Briedis, piebilstot: «Cilvēki, kas dodas uz Tērveti, piestāj arī Zaļeniekos – caurbraucot pamana, cik šeit skaisti izskatās, un kāpj ārā no savām automašīnām. Tāpēc mēs gribētu vairāk piestrādāt pie tūrisma attīstības. Gribas, lai viss ir skaisti iekārtots un tūristiem vienmēr patīkami iegriezties Zaļeniekos.»

Lai ne vien tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji būtu apmierināti ar pagasta attīstību, Zaļeniekos tiek īstenoti dažādi projekti, izmantojot tajos piesaistīto finansējumu, lai uzlabotu dzīves apstākļus un labiekārtotu infrastruktūru. 

Viena no nākotnes vērienīgākajām iecerēm pagastā ir pils kompleksa energoefektivitātes paaugstināšana, turklāt plānots renovēt visu kompleksu, kas, pēc pārvaldes vadītāja domām, būtu liels solis vides sakārtošanā. Zaļeniekos arī plānots izveidot galveno Zemgales jaunsargu bāzes vietu, šo ieceri īstenojot sadarbībā ar Aizsardzības ministriju. 

Visu rakstu lasiet otrdienas, 26.janvāra, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš