ZZ.lv ARHĪVS

Bērni palīdz bērniem – labdarības pasākums Jēkabniekos (FOTO)

zz.lv

2016. gada 17. janvāris 19:32

12058
Bērni palīdz bērniem – labdarības pasākums Jēkabniekos (FOTO)

Projekta «Bērni palīdz bērniem» ietvaros svētdien Jēkabnieku kultūras namā noritējis labdarības pasākums. 

Šis projekts katru gadu dāvā prieku mazaizsargāto personu statusam atbilstošiem bērniem Latvijā. Tika uzlūgtas 22 ģimenes – kopā 52 bērni vecumā līdz 15 gadiem. 47 bērniem paciņas ar pasākuma organizatores – Adventistu attīstības un palīdzības aģentūras (ADRA) – starpniecību bija sarūpējuši Austrijas bērni, kamēr Jelgavas adventistu draudzes bērni sagatavoja piecas paciņas un ielūgumus. 

ADRA ir 1956. gadā dibināta kristīgā starptautiskās palīdzības organizācija, kas veicina attīstību un sniedz palīdzību neatkarīgi no cilvēku reliģiskās, politiskās, dzimuma, rasu vai etniskās piederības.

Brīnišķīgo tikšanos palīdzēja noorganizēt Kristīne Znotiņa – Jelgavas novada Svētes pārvaldes sociālā darbiniece, kā arī Inga Freimane – Jelgavas novada Zaļenieku pārvaldes sociālā darbiniece. Viņas bija tās, kas noskaidroja, kuras Svētes un Zaļenieku pagasta mazaizsargāto ģimenes būtu ar mieru piedalīties, kā arī izdalīja ģimenēm ielūgumus un noorganizēja transportu, ko Zaļenieku un Svētes pagasta bērniem bez maksas nodrošināja abas minētās pagasta pārvaldes. Uz vietas visu vajadzīgo laipni nodrošināja Jēkabnieku kultūras nama vadītāja Sandra Jākobsone. 

Iespaidos vispirms dalījās dalībnieki no Svētes pagasta. Astoņu bērnu māmiņa Ilze uz pasākumu bija līdzi atvedusi sešas atvases. Viņa stāsta: «Izdevies pasākums! Bērni ļoti pacilāti, priecīgi. Patika rotaļas, arī paciņas, ko sagatavojuši bērni no Austrijas. Mazākā meita Paula priecājās par leļļu ratiņiem ar princesēm. Citiem bērniem tika lietas skolai, kā penāļi, zīmuļi, pildspalvas, flomāsteri. Ļoti garšoja svētku torte un tēja.»

Tikmēr Solvita, kas audzina divus gadus vecu puisīti, atzina, ka viņas bērniņš bija ļoti priecīgs un aktīvs citu lielāko bērnu vidū. Viņasprāt, šādi pasākumi varētu notikt biežāk. Dāvanas nav obligātas, vienkārši ir labi pabūt kopā ar citām ģimenēm un viņu bērniem, citiem vārdiem, izrauties no mājas ikdienas.

Arī trīs bērnu māmiņa Aleksandra atzina, ka pasākums ļoti paticis, kā arī bērni bijuši ļoti priecīgi par dāvaniņām. Santa – divu bērnu māmiņa – teica, ka arī viņai, ne vien bērniem, viss ļoti paticis. Esot bijusi ļoti garšīga tēja un «superīga» kūka – tik garšīgus brīnumus prot pagatavot tikai pavāre Daina Dārziņa.

Iespaidos dalījās arī Vineta, trīs bērnu māmiņa no Svētes: «Esmu jau piedalījusies šajā projektā un saku lielu paldies organizētājiem. Mūsdienās, it sevišķi bērniem, jau no mazotnes jāmāca pateikt paldies, kā arī jāmāca dot, ne tikai saņemt. Bērnu pirmais piemērs ir ģimene, vecāki. Patika mācītāja uzruna ģimenēm, jo varēja sajust, ka tā izteikta no sirds.» Labus vārdus Vineta veltīja arī sociālajai darbiniecei Kristīnei Znotiņai.

Četru dēlu māmiņa no Svētes Anda pastāstīja, ka bērni bija ļoti apmierināti par praktiskajām dāvanām, un atklāja, ka bērniem bijusi īpaša interese, kas šīs dāvanas sagatavojis, un vēlējās pateikt paldies par tām. Anda ierosināja bērniem pagatavot vienu kopīgu dāvanu, ko nosūtīt kā pateicību Austrijas bērniem – piemēram, bērnu zīmējumus.

Foto: Sergejs Lobza