ZZ.lv ARHĪVS

Lielvircavas baznīca nosvin 420 gadu jubileju (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 17. janvāris 10:12

29135
Lielvircavas baznīca nosvin 420 gadu jubileju (FOTO)

Atzīmējot Lielvircavas baznīcas 420 gadu jubileju, sestdien dievnamā notika dievkalpojums, ko vadīja Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers un kurā piedalījās ne tikai draudzes mācītājs Jānis Tālums, bet arī viņa kolēģis Ralfs Kokins (kas tur kalpoja agrāk) un iecirkņa prāvests Oskars Laugalis.

Dievnamu piepildīja ne tikai draudzes locekļi, bet arī ciemiņi no Platones Kristiešu centra, Vienības draudzes Jelgavā, Vecsaules un Jaunsaules draudzēm, Jelgavas novada domes deputāti, pašvaldības darbinieki un daudzi citi. Dievkalpojumu ar dziesmām kuplināja Lielvircavas vokālais ansamblis „Savējie” un Jelgavas Vienības draudzes dziedātāji. 

Pēc dievkalpojuma sadraudzības mielasta, kas notika mājīgajā Lielvircavas muižā, tika pieminēti tie, kuri devuši ieguldījumu baznīcas atjaunošanā. „Baznīcas 400. jubileju nesvinēja, jo tolaik caur tās cauro jumtu spīdēja zvaigznes, altāra vispār nebija, siena tās galā bija izgāzusies. Spāres ar mūrlatām bija izpuvušas un draudēja iegāzties,” stāstīja arhitekte Aija Ziemeļniece, kas savu darbu ziedojusi baznīcas atjaunošanā.

Ar pateicību tika pieminēts pirmais 1993.gadā atjaunotās draudzes priekšnieks Verners Bērziņš, kā arī Rīgas Amatniecības vidusskolas praktikanti, Jelgavas būvfirma „Alvima”, Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, arhitekts Arnis Ozols, māksliniece Svetlana Korkla Dāvida, uzņēmums „Lielvircava agro” un vēl citi uzņēmumi, kas devuši ieguldījumu dievnama atjaunošanā. Svētku sveicienu jubilāri saņēma arī no ciešiem sadarbības partneriem Platones Kristiešu centra, ko vadīja 4. janvārī auto avārijā bojāgājušais mācītājs Arnis Sīlis. 

Pašlaik mācītāja Jāņa Tāluma vadītajā Lielvircavas draudzē ir 125 locekļi. Martā draudze plāno atvērt svētdienas skolu. Baznīca ir pazīstama ar to, ka tur salīdzinoši daudz pāru brauc laulāties arī no tālākas apkārtnes. 2015.gadā baznīcā laulāti 12 pāri.

Vairāk otrdienas „Zemgales Ziņās”. Foto: Gaitis Grūtups