ZZ.lv ARHĪVS

«Amber Wood» plāno palielināt ražošanas jaudu par 50 procentiem (FOTO)

Guntars Gūte

2016. gada 7. janvāris 08:53

5992
«Amber Wood» plāno palielināt ražošanas jaudu par 50 procentiem (FOTO)

Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagasta kokapstrādes uzņēmums SIA «Amber Wood», kas nodarbojas ar ozola un oša grīdu ražošanu, pērn izveidojis noliktavu un iegādājies jaunas iekārtas, kas 2016. gadā palīdzēs ievērojami palielināt ražošanas jaudu.

Pēdējā gada laikā uzņēmums attīstībā ieguldījis aptuveni 800 000 eiro, no kuriem 500 000 eiro ir bankas «Citadele» finansējums. «Amber Wood» vadītājs Ivars Akerfelds atklāj, ka lielākā daļa līdzekļu ieguldīti tehnoloģisko iekārtu iegādei un aptuveni 300 000 eiro – celtniecības un infrastruktūras vajadzībām. Izveidota jauna noliktavas ēka ar kopējo platību 1970 kvadrātmetru, kā arī jaunās telpas aprīkotas ar modernām iekārtām.

«Ņemot vērā, ka kokapstrādē konkurence ir ļoti liela, jaunās tehnoloģijas ir būtiskas, lai starp konkurentiem mums būtu ievērojama priekšrocība,» atzīst I.Akerfelds. Viņš prognozē, ka ražošanas jaudu tuvāko piecu gadu laikā iespējams paaugstināt trīs reizes, un 2016. gadā to plāno palielināt par 50 procentiem. 

«Lai vēl vairāk kāpinātu uzņēmuma apgrozījumu un ražošanas apjomu, šajā gadā būs nepieciešams akumulēt lielus finanšu resursus apgrozāmajos līdzekļos, kā arī veikt investīcijas mārketingā. Vienlaikus tam, ka uzņēmums veicina darba efektivitāti, ražošanas apjoms pērn ir ievērojami palielinājies, līdz ar to arī darbinieku skaits audzis no 52 2015. gada sākumā līdz 74 gada beigās, un visdrīzāk arī šogad uzņēmumam vajadzēs jaunus darbiniekus,» saka I.Akerfelds.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 7.janvāra, «Zemgales Ziņās». Foto: Guntars Strangats