ZZ.lv ARHĪVS

«Latvenergo» 2016. gadā turpina atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju

zz.lv

2016. gada 5. janvāris 09:45

317
«Latvenergo» 2016. gadā turpina atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju

No 1. janvāra akciju sabiedrība «Latvenergo» turpina nodrošināt elektroenerģiju par zemāku cenu valsts noteiktām mērķa grupām – daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm, I grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns invalīds.

Valsts atbalsta programmas ietvaros 2016. gadā daudzbērnu ģimenes (ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērni, arī līdz 24 gadu vecumam, ja viņi mācās) ik mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām varēs norēķināties par subsidētu cenu (kas atbilst vēsturiskajam Starta tarifam)*, bet pārējās – atbilstoši izvēlētajam «Elektrum» produktam.  

Savukārt maznodrošinātas un trūcīgas mājsaimniecības, I grupas invalīdi, kā arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērns invalīds, katru mēnesi var saņemt atbalstu pirmajām simts patērētajām kilovatstundām. 

Tieši tāpat kā 2015. gadā, arī 2016. gadā maznodrošinātām un trūcīgām personām atbalstu «Latvenergo» piešķirs, katru mēnesi saņemot datus no pašvaldību sociālajiem dienestiem, tādēļ šiem klientiem papildus nekur nav jāvēršas.

Daudzbērnu ģimenēm, ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns invalīds, kā arī I grupas invalīdiem atbalstam būs jāpiesakās elektrum.lv. Ja daudzbērnu ģimene atbalstu ir saņēmusi 2015. gadā, tirgotājs atkārtoti pārbaudīs informāciju un atbalstu piešķirs automātiski. Savukārt tām daudzbērnu ģimenēm, kurās aug bērni līdz 24 gadu vecumam un kuri turpina mācības, jāpiesakās portālā elektrum.lv. 

Vienlaikus iespējams saņemt tikai vienu atbalsta veidu. Piemēram, daudzbērnu ģimene ar trūcīgās ģimenes statusu var saņemt tikai atbalstu, kas paredzēts daudzbērnu ģimenēm, bet nedrīkst vienlaicīgi saņemt atbalstu trūcīgām personām. Svarīgi, ka valsts atbalstu var attiecināt uz jebkuru «Latvenergo» līgumu. Atbalstu iespējams saņemt arī tad, ja tā saņēmējs dzīvo īrētā īpašumā vai par elektroenerģiju norēķinās ar apsaimniekotāju. Šajā gadījumā klientam jānorāda «Latvenergo» līguma numurs, uz kuru atbalstu nepieciešams attiecināt.

Ekonomikas ministrija saskaņā ar Publisko iepirkumu likumā noteiktajām prasībām organizēs konkursu par aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojuma sniegšanu, kurā izvēlēsies elektroenerģijas tirgotāju, kas būs piedāvājis sniegt aizsargātā lietotāja tirdzniecība pakalpojumu ar viszemāko valsts budžeta līdzfinansējumu. Kamēr noslēgsies konkurss, aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu sniegs iepriekšējais aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojuma sniedzējs – «Latvenergo».

* Šo cenu veido elektroenerģija – 0,0131 eiro/kWh – un attiecīgajā norēķinu periodā spēkā esošais tarifs par sistēmas pakalpojumiem, OIK un PVN likme.