ZZ.lv ARHĪVS

Inga Striška sumināta arī Jelgavas novada domē

Ernests Treijs

2016. gada 3. janvāris 13:00

2744
Inga Striška sumināta arī Jelgavas novada domē

Sesavas pamatskolas sporta skolotāja Inga Striška nupat ieguvusi otro vietu Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā konkursā «Gada sporta skolotājs» un 28.decembrī tika sumināta arī Jelgavas novada domē. 

Minētā konkursa pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēju pārstāvētajām skolām tiks piešķirts finansējums sporta inventāra iegādei 500 eiro vērtībā. Kā ziņots, pirmo vietu šajā konkursā ieguva Jelgavas 4. vidusskolas skolotāja Nataļja Gorškova.

«Ziņām» sporta skolotāja Inga Striška pastāstīja, ka par solīto naudiņu ir doma iegādāties TRX siksnas un boksa maisu, taču tam var arī nepietikt. «Es priecājos par Natāliju un novēlu viņai izturību un spēku, jo viņa bija to pelnījusi – tiešām aktīva sporta skolotāja. Īstenībā, kāda starpība, kura vieta – pirmā, otrā vai trešā. Tāpat visas ieguvām inventāru skolai!» tā I.Striška. 

Konkursa «Gada sporta skolotājs» mērķis ir popularizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas jaunās paaudzes izglītošanas procesā un noteikt profesionālāko sporta skolotāju. I.Striška atzīst: «Šim titulam mani virzīja Sesavas pamatskolas direktore Ināra Nikolajeva. Pati nemaz nevēlējos, bet viņa nolika fakta priekšā... Paldies viņai, ka skolai ieguva naudu inventāram!»

Tāpat sporta skolotāja saka lielu paldies skolniekam Edžum Edgaram Verpakovskim, kas nofilmēja stundu, kuru vajadzēja aizsūtīt Izglītības ministrijai, Vilces sporta skolotājam Vladimiram Saņukam, kas to nosūtīja, Kalnciema vidusskolas sporta skolotājai Sarmītei Beltei un Vircavas sporta skolotājai Sigitai Roziņai par idejām vidusskolēniem, jo Inga strādā pamatskolā. «Paldies arī Jelgavas novada sporta centram un tā direktoram Vladislavam Beitānam, kurš deva man iespēju strādāt tikko uzceltajā novada hallē un sniedz atbalstu, kuru savukārt viņam sniedz deputāti ar Ziedoni Cauni priekšgalā!» tā I.Striška.

Par sporta skolotāju Inga strādā jau septiņus gadus un par nākotnes plāniem galvu nelauza. «Manā darbā man patīk, ka bērni mani atbalsta un saprot, ka to vajag viņiem, nevis man, un ka divreiz nedēļā sporta stundās varam no sirds izkustēties!» nobeidz azartiskā sporta skolotāja.

Foto: Jelgavas novada pašvaldība