ZZ.lv ARHĪVS

«Tele2» 4G+ tīkls drīzumā būs pieejams vēl piecās pilsētās

zz.lv

2015. gada 11. decembris 11:15

303
«Tele2» 4G+ tīkls drīzumā būs pieejams vēl piecās pilsētās

Telekomunikāciju operatoram "Tele2" turpinot attīstīt savu 4G+ tīklu Latvijas reģionos, tas pieejams jau 15 pilsētās, bet tuvāko mēnešu laikā būs pieejams vēl piecās pilsētās, aģentūru LETA informē uzņēmuma pārstāve Jekaterina Andrejeva.

Kā informē "Tele2", 4G+ tīkls pašlaik izveidots Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Olainē, Jēkabpilī, Jūrmalā, Ķegumā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos un Ventspilī, bet jau tuvāko mēnešu laikā 4G+ tīkls būs pieejams arī Dobelē, Kuldīgā, Salaspilī, Tukumā un Valmierā.

"Šajās pilsētās "Tele2" mobilā interneta patēriņš un klientu skaits strauji pieaug, tāpēc, rūpējoties par augstu mobilā interneta ātrumu, paralēli 4G tīklam attīstām arī 4G+ tīklu." stāsta "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa. "Esam uzbūvējuši 4G tīklu ar Latvijā plašāko pārklājumu, un esam gandarīti, ka mūsu klientiem, kas ir puse valsts iedzīvotāju, piedāvājam arī ātro 4G+ internetu ne tikai Rīgā, bet arī reģionos."

4G tehnoloģijas teorētiskais ātrums ir līdz 150 megabitiem sekundē (Mbps), savukārt 4G+ var sasniegt pat 300 Mbps. Šādi ātrumi ir iespējami laboratorijas apstākļos - arī "Tele2" testi apliecina iespēju ar 4G+ tehnoloģiju sasniegt interneta ātrumu tuvu maksimāli iespējamajam. Reālos apstākļos interneta ātrumu ietekmē dažādi faktori - lietotāju skaits, kas vienlaicīgi izmanto internetu vienā bāzes stacijā, lietotāja attālums līdz bāzes stacijai un dažādi ārējās vides faktori - reljefs, ēkas un laikapstākļi.

Šogad "Tele2" tīkla attīstībā investējis 7,7 miljonus eiro. "Tele2 AB" ir viens no lielākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, kas darbojas deviņās valstīs - Austrijā, Igaunijā, Horvātijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī ārpus Eiropas - Kazahstānā.

"Tele2" Latvijā pērn apgrozījis 103 miljonus eiro, bet nopelnījis 17,2 miljonus eiro. Uzņēmums dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Publicitātes foto