ZZ.lv ARHĪVS

Pilī godina novada stiprās ģimenes (FOTO)

Ernests Treijs

2015. gada 5. decembris 17:15

74992
Pilī godina novada stiprās ģimenes (FOTO)

Turpinot aizsākto tradīciju, Jelgavas novada pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļa arī šogad organizē svinīgu pasākumu, lai suminātu Jelgavas novada stiprās ģimenes. 

Kā informē novada pārstāve Dace Kaņepone, līdzīgi kā pērn arī šogad sumināti ne vien sudrabkāzu un zelta kāzu pāri, bet arī tie, kam aprit pērļu, koraļļu, rubīna, safīra un pat metāla kāzu gadskārta. Svinīgais pasākums notika sestdien Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sudraba zālē.

Jānorāda, ka, ņemot vērā dažādās, tomēr reizē iespaidīgās kāzu jubilejas, visas ģimenes kopā tiek dēvētas par stiprajām ģimenēm. Pavisam šogad tādas ir 21. Zelta kāzas (50 gadi) atzīmē četri pāri, Safīra (45 gadi) viens pāris, Rubīna (40 gadi) trīs pāri. Arī Koraļļu kāzas (35 gadi) atzīmē trīs pāri, savukārt Pērļu (30) – septiņi pāri, bet Sudrabu (25) kāzas – trīs pāri.

Pēc svinīgās pasākuma daļas, kurā katrs pāris parakstījās Jelgavas novada kāzu gadskārtu goda grāmatā, klātesošos priecēja muzikāli priekšnesumi. Tāpat kā dāvana pāriem tika neliela foto sesija pie pazīstamā fotogrāfa Jura Zēberga, lai skaistāko bildi pēcāk ierāmētu un uzdāvinātu katram pārim.

Zelta kāzas šogad svin Marta Ārija un Česlavs Kondoviči, Leonija un Aivars Bērziņi, Teresa un Artūrs Freimaņi, Inese un Aļģirds Maldžus.

Tikmēr Safīra kāzas atzīmē Marija un Jānis Vītoli, bet Rubīna kāzas – Gaļina un Nikolajs Koroļovi, Gunta un Leons Zajankovski, kā arī Miroslava un Tadeušs Zajankovski. 

Foto: Raitis Puriņš