ZZ.lv ARHĪVS

Izdemolēts bērnu laukums Atpūtas ciemā (FOTO)

Gaitis Grūtups

2015. gada 4. decembris 11:10

11917
Izdemolēts bērnu laukums Atpūtas ciemā (FOTO)

Policija un Svētes pagasta Atpūtas ciema bērnu vecāki lūdz atrast vandaļus, kas pirms dažām dienām izdemolēja bērnu rotaļlaukumu. Par spīti notikušajam, vecāki salauztos rotaļu rīkus domā atjaunot. 

Pārsimt metru no pilsētas robežas Baložu ielas malā krūmos ieaugušā pļaviņā atrodas bērnu rotaļu laukums ar šūpolēm, vingrošanas sienu, slīdkalniņu. Zem šūpolēm izveidojusies iedobe liecina, ka bērni tur šūpojušies vēl nesen. Apkārt rotaļu laukumam ir mazdārziņi ar sezonāli apdzīvotiem vasaras namiem, kā arī dažām ziemas mājām, pusotra simta metru tālāk ir arī vecās Baložu lauku mājas. 

Biedrības «Svētes Atpūta» valdes priekšsēdētājs trīs bērnu tēvs Zigurds Luka-Indāns teic, ka rotaļu laukuma tuvākajā apkārtnē ziemā neviens nedzīvo. Arī bērni ar māmiņām galvenokārt ierodas tikai vasarā. Tādēļ vandaļus, kas tur ārdījušies, neviens nav pamanījis. Viņaprāt, noziegums, visticamāk, izdarīts pagājušās nedēļas nogalē. 

Svētes pagasta pārvaldnieks E.Grīnofs teic, ka šis diemžēl nav pirmais vandalisma gadījums pagastā. Pirms neilga laika uz tā paša ceļa, kas iet cauri Atpūtas ciemam, kāds bija locījis ceļa zīmes. 

Visu rakstu lasiet piektdienas, 4. decembra, «Zemgales Ziņās». Foto: Gaitis Grūtups un Zigurds Luka-Indāns