ZZ.lv ARHĪVS

Iecēnos desas top moderni (FOTO)

Agnese Leiburga

2015. gada 1. decembris 08:31

45218
Iecēnos desas top moderni (FOTO)

Kāds varbūt vēl nav pamanījis pie Jelgavas apvedceļa – Branku un Ozolnieku krustojuma – atvērto ražotni un veikalu «Iecēnu delikates», taču ne viens vien tuvākas un tālākas apkārtnes iedzīvotājs jau to iekļāvis savā ikdienas maršrutā. Ar ļoti modernu iekārtu un zinošu speciālistu palīdzību tur Ulda Paučes vadībā top dažādi gaļas izstrādājumi. Izrādās, šo teritoriju Ozolnieku novadā sauc Iecēni, tieši tāpēc tāds ražotnes nosaukums.

Kā stāsta vadītājs, jaunradītajai preču markai vēl jāiekaro savi cienītāji, taču to ik dienu kļūst arvien vairāk. Tiesa gan, U.Pauče brīnās, ka cilvēku apziņā tik ļoti iespiedusies SIA «Bairons LBC» saistība ar flīzēm, jo nereti, pirmo reizi uzzinot, kur atrodas «Iecēnu delikates», pircēji saka: «Ā, tur pie flīzēm!» Patiesībā flīzes uzņēmuma darbībā vienmēr bijusi vien neliela blakus nozare, «Baironam LBC» darbojoties pārtikas pārstrādes tirgū. Uzņēmuma piedāvātais sortiments ietver visu ražošanas uzņēmumā nepieciešamo, sākot no pārtikas piedevām, garšvielām, mākslīgiem un dabiskiem apvalkiem un beidzot ar inventāru, iekārtām un kūpināšanas krāsnīm. 
«Jutāmies kā kurpnieks bez zābakiem – visu laiku braucām pie uzņēmējiem un ražotājiem ieteicām, kā labāk gatavot desas, kādas tehnoloģijas, kādas garšvielas izmantot. Gadiem semināros un izstādēs izglītojāmies, kā to labāk darīt, gribējās arī pašiem kaut ko savām rokām pagatavot,» par ideju izveidot preču zīmi «Iecēnu delikateses» stāsta U.Pauče.

Ražotnē ar izbrīnu ievērojam, ka no veikala izsteidzas pircēji ar maizes saiņiem rokās. Izrādās – arī tā tiek cepta uz vietas. Blakus veikala telpām izvietojusies neliela ceptuve, kur top svaiga maize un smalkmaizītes. Plauktos atrodami arī citi maltītei nepieciešami produkti – siers, vīns un ievārījumi. 

«Iecēnu delikatesēs» pieejams visai plašs svaigās gaļas klāsts. Kā stāsta U.Pauče, pie viņiem iegādājama ne tikai lielveikalos ierastā cūkas un vistas gaļa, bet arī truša, jaunlopa un jēra. Izstrādājumu ražošanā tiek izmantota arī medījumu gaļa.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 1. decembra, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš