ZZ.lv ARHĪVS

Jaunieši novadā pilnveido personību apmācībās «Sasniedz vairāk 2015» (FOTO)

zz.lv

2015. gada 27. novembris 16:09

4825
Jaunieši novadā pilnveido personību apmācībās «Sasniedz vairāk 2015» (FOTO)

Jelgavas novada divdesmit jauniešiem 20. un 21.novembrī bija iespēja piedalīties apmācībās neformālā izglītībā “Sasniedz vairāk 2015”, kas Jelgavas novadā tiek organizētas kopš 2012.gada. 

Kā informē Jelgavas novada jaunatnes lietu speciāliste Kristīne Kode, apmācību programmas ietvaros ikvienam dalībniekam bija iespēja uzzināt, kas ir neformālā izglītība, apzināt savas prasmes, attīstīt personību, iemācīties strādāt komandā, sadarboties vienam ar otru, paust viedokli, uzklausīt citus, apgūt pamatus projektu rakstīšanā, iepazīt Eiropas Savienības programmas Erasmus+ iespējas, mācoties kopā lietderīgi pavadīt laiku ar citiem jauniešiem. 

Apmācību programma jauniešiem no 14 līdz 18 gadiem tiek veidota sadarbībā ar profesionāliem treneriem un balstoties uz neformālās izglītības metodēm. Neformālo izglītību raksturo spēja pielāgoties, elastīgums attiecībā pret dalībniekiem, procesu, metodēm, saturu, mērķi un uzdevumiem – to visu var mainīt atkarībā no apmācāmo vajadzībām, motivācijas un izvirzītajiem mērķiem. Nav vienas pareizas atbildes, ir atšķirīgi viedokļi, kurus uzklausa un pārrunā grupā.

Pašu dalībnieku komentāri pēc divu dienu apmācībām no izvērtēšanas anketām:

“Es iemācījos pieņemt sevi un tagad man ir augstāka pašpārliecinātība.” (anonīms)

“Labākā pieredze. Iemācījos daudz ko jaunu un izkāpt no komforta zonas, kas ir izaicinājums.” (anonīms)

“Es esmu ļoti daudz apguvis, piemēram, komunicēt ar citiem, uzticēties, prezentēt darbus, iziet 20 cilvēku priekšā un runāt. Es esmu iemācījies pārkāpt savai komforta zonai.” (Ričards, 16 gadi)

Pamatojoties uz jauniešu vēlmēm un vajadzībām, šāda veida apmācības Jelgavas novadā tiks organizētas arī turpmāk sadarbībā ar Jelgavas novada Izglītības pārvaldi, biedrību “ideA”, "Eurodesk" koordinatoriem biedrībai „Iepazīsim sevi!”.

Foto: Jelgavas novada pašvaldība