ZZ.lv ARHĪVS

Vientuļas pensionāres atteikšanās no dzīvokļa ilgst gadu

Gaitis Grūtups

2015. gada 27. novembris 12:48

1812
Vientuļas pensionāres atteikšanās no dzīvokļa ilgst gadu

Atrodoties Jelgavas novada sociālās aprūpes centra gādībā un neredzot vajadzību maksāt par komunālajiem pakalpojumiem tukšajā dzīvoklī kādā daudzdzīvokļu mājā Sesavas Bērvircavā, tieši pirms gada vientuļā pensionāre Vera Larionova atteicās no sava mitekļa. Trešdien šo jautājumu skatīja Jelgavas novada Dome, kas nolēma ņemt atpakaļ šo dzīvokli pašvaldības pārziņā.

Vientuļās pensionāres parakstīts, ar 2014. gada 27. novembri datēts iesniegums, kas, iešūts mapē, atrodas Jelgavas novada sociālās aprūpes centra Jaunsvirlaukas filiāles vadītājas Elīnas Krastiņas kabinetā, liecina, ka juridiski viss šajā lēmumā ir kārtībā. Arī tīri cilvēcīgi nav šaubu, ka kādreizējai lauku brigādes strādniecei V.Larionovai, kas slimības dēļ zaudējusi spējas sevi aprūpēt, viņas agrākais, turklāt arī neprivatizētais vienistabas dzīvoklis ar krāsns apkuri nav vajadzīgs. Aprūpes centra filiālē pensionārei ir tīra gulta divvietīgā, siltā istabā, četrreiz dienā pagatavota maltīte, atļauts ir arī savs radioaparāts, ko viņa bieži vien klausās. 

Tomēr trešdien novada Domes sēdē izvērtās diskusija, kurā daļa deputātu balsoja «pret», jo minētais pensionāres iesniegums, kas atradās aprūpes centrā, nebija nodots deputātu rīcībā. Opozīcijas deputāts Kārlis Rimša, paskaidrojot savu pozīciju, teic, ka pret balsojis tādēļ, ka no iepriekšējās pieredzes nevar paļauties uz Domi apkalpojošo juristu Dzintra Lagzdiņa un Alda Jēgera mutisku informāciju. Deputāta izbrīnu rada arī tas, ka pensionāres iesniegums bija «ieskābis» uz veselu gadu.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 27. novembra, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš