ZZ.lv ARHĪVS

Jaunie studenti saņem Jelgavas novada stipendijas (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2015. gada 17. novembris 08:53

2982
Jaunie studenti saņem Jelgavas novada stipendijas (FOTO)

Svinīgā pasākumā Latvijas Universitātē (LU) pasniegtas LU fonda mecenātu stipendijas, starp kurām bija arī trīs no Jelgavas novada pašvaldības. 2015./2016. akadēmiskajā gadā tās tikušas LU Medicīnas fakultātes jaunajam studentam Edvardam Kalniņam, kā arī Leldei Skutelei un Valfrīdam Laveniekam, kuri studē LLU Lauksaimniecības fakultātē.

«Protams, par stipendiju ir liels prieks. Esmu pieradis būt ļoti patstāvīgs un par visām varītēm kļūt neatkarīgāks no vecākiem. Topošajiem mediķiem nav lielu iespēju piepelnīties, tāpēc stipendija ir tieši laikā,» teic LU Medicīnas fakultātes students Edvards Kalniņš.

Puisis absolvējis Jelgavas Valsts ģimnāziju, bet pamatskolas zinības apguvis savas dzimtās puses Līvbērzes vidusskolā. Savu profesionālo dzīvi viņš saista ar Latviju. «Jau no vidusskolas sākuma zināju, ka studēšu medicīnu. Mani īpaši interesē ķirurģija, tāpēc studijas pārāk nebiedē. No Latvijas nekur prom netaisnos. Esmu bijis ārzemēs – tas nav priekš manis. Turklāt varu sevi saukt par lielu patriotu, jo, tiklīdz man palika 18 gadu, iestājos Zemessardzē. Tas notika 4. maijā,» par sevi stāsta stipendiāts.

Savas zemes patrioti ir arī abi pārējie jaunieši – Lelde Skutele un Valfrīds Lavenieks –, kuri no Jelgavas novada pašvaldības saņēmuši 1500 eiro lielo stipendiju. 

«Ziņas» jau rakstīja, ka konkursā bija aicināti piedalīties Jelgavas novadā vismaz gadu deklarētie 12. klašu absolventi, kuri 2015./2016. gadā reģistrējušies studijām kādā no Latvijas augstskolām. Beidzot vidusskolu, viņu vidējais gada vērtējums bijis virs 7,5 ballēm, kā arī gūti īpaši sasniegumi un nopelni aktivitātēs vidējās izglītības iegūšanas laikā. 

Stipendija tiek piešķirta uz visu studiju laiku, un akadēmiskajā gadā tā ir 1500 eiro apmērā jeb 150 eiro desmit mēnešus katram stipendijas saņēmējam. Pieteikums izvērtēja novada pašvaldības priekšsēdētājs Ziedonis Caune, Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa, kultūras darbiniece Dzintra Zilberte, uzņēmuma «Laflora» valdes priekšsēdētājs Uldis Ameriks un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece.   
Iepriekš atbalstu saņēmuši Anna Katrīna Markule, Dāvis Beitlers, Anna Briģe, Ilze Jansone, Krista Umbraško, Didzis Lipšāns, Zanda Jēgermane un Raivis Eihenbaums. Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt novada jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot novada atpazīstamību un piederības sajūtu. 

Foto: Jelgavas novada pašvaldība