ZZ.lv ARHĪVS

Novadā pasniedz pašvaldības augstākos apbalvojumus (FOTO)

zz.lv

2015. gada 16. novembris 18:59

30325
Novadā pasniedz pašvaldības augstākos apbalvojumus (FOTO)

Šodien novada domes priekšsēdētāja pieņemšanas pasākumā par godu Latvijas valsts proklamēšanas 98. gadadienai pasniegti Goda diplomi un Atzinības raksti. Kā īpašu simbolisku velti augsto apbalvojumu saņēmējiem piešķirtas goda zīmes – sudraba piemiņas zīmes vārpas formā. 

Arī šogad, līdzīgi kā citus gadus, Jelgavas novada iedzīvotāji tika aicināti izvirzīt kandidātus pašvaldības augstāko apbalvojumu saņemšanai par īpašiem nopelniem vai profesionālo ieguldījumu, vai sasniegumiem kādā jomā. Apbalvošanas komisija šī gada augstākajiem apbalvojumiem bija izvirzījusi un 28. oktobrī novada dome apstiprinājusi astoņus kandidātus.

Ar pašvaldības augstāko apbalvojumu – Goda Diplomu – par nozīmīgu ieguldījumu veselības aprūpes attīstībā apbalvota Elejas pagasta doktorāta ģimenes ārste Biruta Karlovska. Ilggadējā novada kultūras jomas vadītāja Dzintra Zimaiša apbalvota par mērķtiecīgu un radošu ieguldījumu kultūrvides veidošanā, Dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā un amatiermākslas attīstībā novadā, savukārt SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” asfaltbetona rūpnīcas ilggadējais vadītājs Gunārs Indriksons – par nozīmīgu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.

Tikmēr ar Atzinības rakstu apbalvoti pieci nominanti. Par nozīmīgu ieguldījumu kultūras attīstībā, tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā apbalvota Sesavas pagasta kultūras darba vadītāja Sandra Zeimule. Tāpat par profesionālu un nesavtīgu ieguldījumu darba pienākumu veikšanā ar Atzinības rakstu apbalvots Līvbērzes pagasta pārvaldes autovadītājs Aldis Vītols. Apbalvojumu par ilggadēju, radošu un kvalitatīvu darbu, sekmējot jaunās paaudzes izglītošanu un nesavtīgu ieguldījumu pirmsskolas izglītības sistēmas pilnveidē, saņēma arī Glūdas pirmsskolas izglītības iestādes “Taurenītis” vadītāja Valentīna Saviča, tikmēr Elejas vidusskolas sporta skolotāja Sandra Avota apbalvota par nozīmīgu ieguldījumu izglītības un sporta dzīves attīstībā un Jelgavas novada popularizēšanā, bet Svētes pamatskolas Glūdas filiāles “Glūdas skola” skolotāja Aina Ļuta – par nozīmīgu ieguldījumu jaunās paaudzes izglītošanā un izglītības kvalitātes paaugstināšanā.

Ar Goda diplomu apbalvotās personas saņēma naudas balvu 300 eiro, bet Atzinības rakstu īpašnieki – 200 eiro.

Foto: Maksims Šaldajevs