ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā reģistrētā uzņēmuma «Baltic Dairy Board» obligācijas iekļaus Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā

LETA

2015. gada 12. novembris 09:20

378
Jelgavā reģistrētā uzņēmuma «Baltic Dairy Board» obligācijas iekļaus Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā

Šodien biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā tiek iekļautas piena uzpircējas un tirgotājas SIA "Baltic Dairy Board" obligācijas.

Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā plānots iekļaut 950 obligācijas, vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro. Obligācijas emitētas ar termiņu 10 gadi, emisijas apjoms ir 950 000 eiro. Dzēšanas termiņš - 2024.gada 28.oktobris. Gada kupona likme ir 18% ar procentu izmaksu reizi pusgadā.

"Obligāciju iekļaušana "Nasdaq" Baltijas vērtspapīru tirgū ir uzņēmuma atpazīstamības, tēla un reputācijas veidošana gan esošajiem, gan nākotnes sadarbības partneriem, investoriem un bankām. Iegūtā pieredze, darbojoties biržā, un uzņēmuma finansiālā vēsture būs labs pamats nākotnes iespējamai atkārtotai obligāciju emisijai, publiskas akciju sabiedrības izveidei, kā arī investoru piesaistei," norāda "Baltic Dairy Board" valdes priekšsēdētājs Kaspars Kazāks.

"Mēs sveicam "Baltic Dairy Board" regulētajā "Nasdaq" Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū. Esam gandarīti, ka "Baltic Dairy Board" ir izvēlējusies piesaistīt finansējumu savai attīstībai, veicot publisku obligāciju emisiju, tādējādi veicinot kompānijas atpazīstamību finanšu tirgos," piebilst "Nasdaq Baltic" biržas pakalpojumu vadītāja un "Nasdaq Riga" vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Kā ziņots, oktobra sākumā Finanšu un kapitāla tirgus komisija atļāva reģistrēt "Baltic Dairy Board" prospektu 950 obligāciju iekļaušanai biržas Parāda vērtspapīru sarakstā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Baltic Dairy Board" reģistrēta Jelgavā 2008.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 777 778 eiro.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 11,84 miljoni eiro salīdzinājumā ar 10,81 miljonu eiro 2013.gadā, savukārt peļņa pērn bija 387 734 eiro salīdzinājumā ar 1,03 miljonu eiro peļņu iepriekšējā gadā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem patlaban uzņēmuma īpašnieki ir Kaspars Kazāks (51%), Ilona Kazāka (20%), komandītsabiedrība "ZGI-3" (10%), Sergejs Reguhs (9,5%) un Anastasija Reguha (9,5%).

"Baltic Dairy Board" ir piesaistījis riska kapitāla fonda "ZGI-3" investīcijas, liecina informācija "ZGI Capital" mājaslapā.

Uzņēmuma "Baltic Dairy Board" iepriekšējais nosaukums bija SIA "Sigilo KV". Uzņēmuma darbības profils bija piena uzpirkšana realizācijai, kā arī piena produktu un olu tirdzniecība.

"Sigilo KV" 2013.gada janvārī izsolē nopirka "Bauskas piena" nekustamo īpašumu un iekārtas.

Šogad jūnijā uzņēmums paziņoja, ka sākta rūpnīcas būvniecība, piesaistot Krievijas investorus, un plānots ražot sūkalu un laktozes produktus. Rūpnīcu plānots pabeigt šā gada novembrī.

Daļu saražotās produkcijas iecerēts realizēt vietējā tirgū, bet daļu - Eiropas valstu tirgū, kur pēc tās esot lielāks pieprasījums.

Projekta īstenošanai "Baltic Dairy Board" parakstīja līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Līgums paredz Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu 1 738 68 eiro apmērā, savukārt projekta kopējās izmaksas ir 4 057 181 eiro.

Foto: bdb.lv