ZZ.lv ARHĪVS

Kalnciemnieki prasa Caunem, kā viņš martā balsojis jautājumā par Tračumas atbrīvošanu (FOTO)

Gaitis Grūtups

2015. gada 10. novembris 15:51

4752
Kalnciemnieki prasa Caunem, kā viņš martā balsojis jautājumā par Tračumas atbrīvošanu (FOTO)

Tiesā apstrīdētais lietotu akumulatoru pārstādes rūpnīcas projekts, nākamgad gaidāmais trīskārtējais īres maksas kāpums pašvaldības dzīvokļiem, gadiem neremontētā Jelgavas iela, kanalizācijas smaka ciema centrā, kā arī citi jautājumi tika apspriesti pirmdienas vakarā Kalnciemā, kur ar iedzīvotājiem tikās Jelgavas novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune. 

Uz tikšanos bija ieradušies arī deputāti Anita Klupša, Aija Tračuma, Kārlis Rimša un uzņēmuma «Jelgavas novada KU» vadītāja Antra Alksne.

Jau pirms sapulces Kalnciema iedzīvotāji bija sagatavojuši pārdesmit jautājumu un diezgan aktīvi tos uzdeva arī sapulcē. Viens no tiem – kāpēc no novada Domes priekšsēdētāja vietnieces amata šā gada martā tika atbrīvota Aija Tračuma, kas aktīvi aizstāv kalnciemnieku intereses. Z.Caune atbildēja, ka tā bija nevis viņa, bet sešu deputātu iniciatīva. Kā un kāpēc viņš pats šajā sēdē balsojis, priekšsēdētājs neatklāja. 

Iztirzājot tiesā apstrīdēto jautājumu par lietotu akumulatoru pārstādes rūpnīcas projektu, Z.Caune atzina, ka tas ir sarežģīts, taču, ja uzņēmējs ievēro vides noteikumus, nekādas sliktas ietekmes nevajadzētu būt. Savukārt deputāts K.Rimša uzskata, ka Jelgavas novada pašvaldība nav pietiekami atbildīga, lai panāktu, ka ekoloģisku problēmu gadījumā rūpnīcu slēdz. 

«Kad uzņēmēju rīkotajā izpētes ekskursijā Polijā pašvaldību pārstāvjiem jautāju, kādas viņiem ir iespējas šādā gadījumā, man atbildēja, ka nekavējoties rūpnīcu slēgtu. Mums tādu tiesību nav,» sacīja K.Rimša. Z.Caune iebilda, ka Latvijā Valsts vides dienestam, kas atsaucas uz katru iedzīvotāju zvanu, ir tiesības apturēt videi kaitīgu ražošanu. Savukārt A.Tračuma minēja, ka pašvaldības veidoto darba grupu rūpnīcas projekta lietā vajadzētu paplašināt ar lietpratējiem, kuri nav deklarēti Jelgavas novadā. 

Vairāk ceturtdienas laikrakstā «Zemgales Ziņas». Foto: Gaitis Grūtups