ZZ.lv ARHĪVS

Zina, kas notiek Latvijā un pasaulē

Lāsma Antoneviča

2015. gada 10. novembris 13:38

1078
Zina, kas notiek Latvijā un pasaulē

«Mājās skatījos televizoru, kad draudzene atsūtīja īsziņu ar saiti uz rakstu, ka gudrākā skolniece Zemgalē mācās Vircavas vidusskolā. Vēl padomāju – interesanti, kura tā varētu būt? Milzīgs bija pārsteigums, ka tā izrādījos es,» emocijas, uzzinot devītklasnieku konkursa «Kas notiek?» rezultātus, atklāj Vircavas vidusskolas audzēkne Krista Ļūmane. Šogad par kādu ko tituliem sacentās vairāk nekā 11 tūkstošu skolēnu no 586 9. klasēm.

Gudra, izpalīdzīga, draudzīga – tā klasesbiedri raksturo zinošo, aktīvo un sabiedrisko devītklasnieci Kristu. Meitenes vidējā atzīme turas virs astoņām ballēm, un viņa paralēli mācībām vada skolas parlamentu, dzied Jelgavas novada apvienotajā korī «Asni», kā arī apgūst klavierspēli Jelgavas Mūzikas skolā.

«Krista ir mūsu klases «smadzenes». Kad ir grūti, spēj sevi mobilizēt un cīnīties līdz pēdējam. Viņai piemīt ārkārtīga atbildības sajūta. Palīdz līdz galam īstenot labi iesāktas lietas,» meiteni raksturo klases audzinātāja Signe Meldere.
Tāpēc, no vienas puses, nav liels brīnums par K.Ļūmanes panākumiem konkursā, kurā Vircavas vidusskolas devītklasnieki piedalās katru gadu kopš 1999. gada. 

Visu rakstu lasiet otrdienas, 10. novembra, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš