ZZ.lv ARHĪVS

Pašvaldība saka nē «šķūnīša» projektam pilsētas centrā

Guntars Gūte

2015. gada 1. oktobris 09:29

2796
Pašvaldība saka nē «šķūnīša» projektam pilsētas centrā

Jelgavas pašvaldība nepiekrīt tipveida lielveikala ēkas projekta realizācijai pie Lielupes promenādes, kur iecerēts atvērt veikalu «Depo», taču uzsver, ka pilsētai nav iebildumu pret šo veikalu tīklu, un rosina uzņēmējus meklēt citus variantus.

«Mēs nevaram atbalstīt tādas ēkas būvniecību šajā teritorijā. Protams, nevar teikt, ka tas būtu tieši pretī Jelgavas pilij, tomēr šīs teritorijas kopējais plānojums prasa nevis malkas šķūnīti, bet arhitektoniski interesantu būvi,» šādu Jelgavas pilsētas Domes  viedokli sarunā ar žurnālistiem otrdien pauda pašvaldības vadītājs Andris Rāviņš, skaidrojot situāciju ar Cukura ielas vairāk nekā 3,6 hektāru zemesgabala īpašnieku fonda «Eften Capital» vēlmi būvēt tipveida lielveikala ēku.

Jelgavas mērs pauda, ka pašvaldības pārstāvjiem diskusijas par iecerēto būvniecību Cukura ielā notikušas gan tikai ar «Eften Capital» pārstājiem, kas ir zemes īpašnieki. Ar «Depo» pārstāvjiem pašvaldībai nekādas sarunas par projekta realizāciju nav bijušas, jo veikalu īpašnieks nav projekta realizētājs. Pēc A.Rāviņa stāstītā, situāciju problemātisku rada arī fakts, ka «Eften Capital» jau esot noslēgts priekšlīgums ar «Depo» īpašniekiem par ēkas nomāšanu, taču abu uzņēmumu savstarpējās sarunās «Depo» pārstāvji uzsvēruši, ka nav gatavi mainīt savu veikalu arhitektonisko koncepciju un pieskaņoties pašvaldības un iedzīvotāju vēlmei ēku veidot tādu, kas iekļautos pilsētas tēlā. A.Rāviņš pieļāva, ka zemes īpašnieki, iespējams, tomēr cerējuši, ka «Depo» pārstāvji piekritīs mainīt savu standarta koncepciju, lai atvērtu veikalu Jelgavā tieši Cukura ielā.

Kā atzina Jelgavas mērs, lielā mērā tālākais projekta attīstības scenārijs var izšķirties 15. oktobrī, kad plānota pašvaldības un «Eften Capital» pārstāvju tikšanās.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 1.oktobra, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš