ZZ.lv ARHĪVS

Aicina pieteikt biznesa idejas Zemgales apvienotā biznesa inkubatora atbalsta programmā

LETA

2015. gada 13. augusts 11:44

167
Aicina pieteikt biznesa idejas Zemgales apvienotā biznesa inkubatora atbalsta programmā

Zemgales apvienotajam biznesa inkubatoram (ZABI) līdz piektdienai, 21.augustam, iespējams pieteikt perspektīvas biznesa idejas, kuru realizācijai nepieciešams atbalsta finansējums, kā arī tos uzņēmumus, kas vēlas paplašināties.

Biznesa inkubatora sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane aģentūru LETA informēja, ka interese par inkubatoru esot ļoti liela, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ konkursa kārtībā tiks izvēlētas piecas labākās biznesa idejas.

ZABI līdz šim ir uzņēmis vairāk nekā 20 uzņēmumus, kas strādā gan klātienē, gan attālināti. Jaunajām kompānijām tiek sniegti pakalpojumi, kas ietver telpu nomu, aprīkotas darbvietas, apsaimniekošanu, dažādas komunikācijas, sekretariāta atbalstu, biznesa vadības konsultācijas (biznesa plāna izvērtēšanu, grāmatvedību, finanšu piesaistes instrumentus, juridiskās konsultācijas un citas), ļaujot veiksmīgi iekarot tirgu.

"Visbūtiskākais ir atbalstīt jaunos uzņēmējus, kuri ir spējīgi izveidot jaunu produktu un meklē profesionālas konsultācijas, ko varam piedāvāt, tādēļ mēs ticam un palīdzam tiem," pauda ZABI izpilddirektors Matīss Krēsliņš.

Viņš skaidroja, ka inkubatora mērķis ir sekmēt konkurētspējīgu uzņēmumu veidošanos un attīstību, kā arī savstarpējo uzņēmumu sadarbību, palīdzot viens otram, arī pārdodot cits citam savus pakalpojumus.

Lai pieteiktu savu ideju ZABI atbalstam, pretendentiem jāaizpilda pieteikuma anketa, kura ir pieejama ZABI mājaslapā "zabi.lv".

ZABI izveidots Jelgavā un Dobelē ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras īstenoto Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu programmā "Biznesa inkubatoru attīstība Latvijā".

Zemgales apvienoto biznesa inkubatoru veido SIA "Energo consult", kas dibināta 2010.gadā, nodrošinot projektu izstrādi, realizāciju un finanšu piesaistīšanu.