ZZ.lv ARHĪVS

«Vivo centra» stāvlaukuma izmantotājiem kioskā būs jāievada auto reģistrācijas numurs (FOTO)

zz.lv

2015. gada 29. jūlijs 12:30

5738
«Vivo centra» stāvlaukuma izmantotājiem kioskā būs jāievada auto reģistrācijas numurs (FOTO)

Automašīnu stāvlaukumu Katoļu ielā 18, pie tirdzniecības centra «Vivo centrs», no 1. augusta sāks apsaimniekot uzņēmums «Cityparks Latvija», informē pašvaldība. Turpmāk šajā autostāvvietā satiksme tiks regulēta ar zīmju un elektronisko kiosku starpniecību. Šobrīd jau ir izvietotas informatīvas zīmes, kas veikala apmeklētājus informē par plānotajām izmaiņām.  

Jauno kārtību autostāvvietā plānots ieviest jau no 1. augusta, un tā attieksies arī uz veikala stāvlaukumu Sudrabu Edžus ielas pusē, informē «Rimi Latvia» sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite. Autostāvvietas bezmaksas lietošanas laiks būs divas stundas, savukārt katra papildu stunda izmaksās vienu eiro. Būs arī iespējams iegādāties dienas vai mēneša autostāvvietas izmantošanas atļauju.

Saistībā ar jaunās kārtības ieviešanu uzņēmums «Vivo centrā» neprognozē klientu skaita samazinājumu. «Taču, apzinoties, ka autovadītājiem pie šādām pārmaiņām ir jāpierod, plānots, ka pirmajā mēnesī jaunā sistēma darbosies pārejas periodā. Tas nozīmē, ka pirmajā reizē šoferiem izskaidros jauno kārtību, taču sodu nepiemēros. Tomēr mūsu pieredze liecina, ka klienti novērtē viņiem piedāvātās ērtības – līdzīga kārtība veiksmīgi ieviesta arī citās «Rimi» hipermārketu bezmaksas stāvvietās Rīgā, piemēram, «Rimi Valdemārs» vai Pulkveža Brieža ielas «Rimi»,» norāda I.Bite. Par stāvvietas noteikumu neievērošanu var tikt piemērots sods līdz 11 eiro.

Savukārt SIA «Cityparks Latvija» pārstāve Angelina Petrenko stāsta, ka autostāvvietas bezmaksas lietošanas laiks būs divas stundas, bet, lai to izmantotu, autostāvvietas elektroniskajā kioskā būs nepieciešams piefiksēt transportlīdzekļa reģistrācijas numuru. «Vivo centra» stāvlaukumā paredzēts izvietot trīs šādus kioskus. Autostāvvietas kioskā izmantojot skārienjutīgo ekrānu, būs jāievada automašīnas reģistrācijas numurs, lai saņemtu atļauju transportlīdzekļa novietošanai autostāvietā uz noteiktu laiku.

Autostāvvietā atradīsies arī viens biļešu automāts, kurā varēs samaksāt par stāvvietas izmantošanu. Samaksas apmērs būs norādīts uz automāta. Viena papildu stunda izmaksās vienu eiro. Turpat arī būs iespējams iegādāties dienas vai mēneša autostāvvietas izmantošanas atļauju. «Abonementi ilgākam laika posmam nekā viens mēnesis nav paredzēti,» uzsver uzņēmuma pārstāve.

Uzreiz pēc automobiļa novietošanas stāvvietā autovadītāja pienākums ir reģistrēties un novietot izdrukāto biļeti automobiļa iekšpusē uz priekšējā stikla vai vadības paneļa redzamā vietā. Automobiļa vadītājam jāizbrauc no stāvvietas ne vēlāk kā līdz stāvēšanas laika beigām vai arī jāsamaksā, lai turpinātu stāvvietas izmantošanu. Kopš brīža, kad automobilis iebrauc autostāvvietā, tiek uzskatīts, ka starp autovadītāju un autostāvvietas operatoru tiek noslēgta vienošanās, norāda A.Petrenko.

Papildu informāciju par autostāvvietas lietošanu iespējams iegūt mājas lapā www.cityparks.lv.

Foto: Raitis Puriņš