ZZ.lv ARHĪVS

Kristina Černova un Ēriks Timofejevs Jelgavā ražo metāla tauriņus

Agnese Leiburga

2015. gada 2. jūlijs 19:52

4211
Kristina Černova un Ēriks Timofejevs Jelgavā ražo metāla tauriņus

«Bijām ballē, kur dalībniekiem redzēju koka tauriņus. Gribēju uzdāvināt tādu arī Ērikam, jo man tie ļoti patika, bet viņš atteica, ka varētu pats tādu uztaisīt – no metāla... Tā bija pirmā ierosme izveidot šādus tauriņus,» «Ziņām» stāsta Kristina Černova.

Ērika teiktais gan sākotnēji Kristinai licies nereāli izpildāms, jo metāls visiem asociējas ar kaut ko smagu, pilnīgi noteikti ne ar tauriņiem, ko varētu likt ap kaklu. Tomēr ballē puiša izmestā ideja meitenei nav izgājusi no prāta, un viņa nākamajā dienā nolēmusi iecerēto metāla tauriņu uzskicēt, savukārt Ēriks pēc zīmējuma to uztaisījis. Ar to arī biznesa plāns jauniešiem bijis rokā, jo rezultāts ļoti paticis gan pašiem, gan draugiem un paziņām. Pirmie eksemplāri izgatavoti ģimenes locekļiem un draugiem, pasniegti dāvanās, un pamazām radušies arī pasūtījumi. Tieši ģimenes un draugu atbalsts un pamudinājumi rosinājuši izmēģināt spēkus un no šīs idejas radīt savu biznesu.

Balle, kurā dzima tauriņu ideja, notika decembrī, bet līdz Jaunajam gadam jau bija gatavs pirmais eksemplārs un tika plānots darbs pie nākamajiem. Pirmajā skicē tauriņš bija tikai ar metāla ārējo kontūru, bet vēlākajiem jau tapa papildinājumi – auduma lentes, senās latviešu zīmes un citi dekori. «Pašlaik mums tirdzniecībā jau pieejami vairāk nekā divdesmit veidu tauriņi,» lepojas Kristina.

Tauriņi top arī pēc īpaša pasūtījuma, piemēram, tajos izgriezts valkātāja vārds, kāds speciāls simbols vai teksts. Tieši pilsētas jubilejai tapuši arī tauriņi ar Jelgavas uzrakstu un 750 gadu zīmi. Īpaši izgatavotie kļūst arvien populārāki, jo tā var iegūt pavisam unikālu dāvanu tuviniekiem, piemēram, uz kāzām vai izlaidumu.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 3.jūlija, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš