ZZ.lv ARHĪVS

Ozolniekos jau gadu darbojas hokejista Miķeļa Rēdliha alus darītava (FOTO)

Agnese Leiburga

2015. gada 18. jūnijs 19:10

21595
Ozolniekos jau gadu darbojas hokejista Miķeļa Rēdliha alus darītava (FOTO)

«Profesionāliem sportistiem, lai cik lielu naudu viņi nopelnītu karjeras laikā, jādomā arī par savu pensijas fondu,» par populārā hokejista Miķeļa Rēdliha Ozolniekos izveidoto uzņēmumu «Miķeļa alus darītava» stāsta tās vadītājs Ivars Krūmiņš.

Alus darītava vēl ir zīdaiņa autiņos un aizvada vien savu pirmo dzīves gadu, tomēr daudzi miestiņa mīļotāji par tajā topošo alu dzirdējuši ne reizi vien, citi to pagaršojuši un iemīļojuši. Tiesa, tas pagaidām nopērkams tikai kafejnīcās un bāros, bet darītavas vadītājs steidz iepriecināt ar jaunumiem – jau apmēram pēc mēneša viena alus šķirne būs iegādājama arī pudelēs.

«Atpazīstamību pamazām veidojam. Šis ir pirmais gads, un mūsu uzņēmumam tagad ir pirmā īstā alus sezona. Protams, daudz vēl darāms un pie daudz kā jāstrādā. Esam iesaistījušies vairākos projektos, lai popularizētu «Miķeļa alu», piemēram, atbalstām Latvijas spēkavīru un skriešanas sacensības, velomaratonu,» stāsta I.Krūmiņš, kurš pats bijis aktīvs basketbolists, tāpēc sporta pasākumu atbalstīšana šķiet dabiska.

Alus darītava ar savu produkciju pirmo reizi piedalījusies arī Jelgavas Pilsētas svētkos. Nav gan sanācis sagatavoties tik labi, lai apmeklētājiem uzreiz, pienākot pie stenda, būtu skaidrs, kas tas ir par alu. Lai jau pa gabalu būtu redzams, ka tirgots tiek «Miķeļa alus». «Toties alus pārdevēji dabūja krietni parunāties ar cilvēkiem un pastāstīt par produktu,» atceras I.Krūmiņš. Pirmās dienas beigās svētku apmeklētāji jau iepazinuši šo alu, un interese par to bijusi visai liela. Pat tik liela, ka pietrūcis produkcijas, ko tirgot.

Faktiski izstrādāta un tūlīt parādīsies jaunā darītavas alus šķirne «Miķeļa oriģinālais» – gaišais alus, ko varēs nopirkt pildītu pudelēs. «Saražot alu ir viens, bet noturēt stabili augstu kvalitāti, lai nemainītos krāsa un garša, tās ir komplicētas lietas, kas nav vienā dienā un pat ne mēnesī izdarāms,» teic darītavas vadītājs. Kvalitātes rādītāji gan atkarīgi arī no izejvielām. Ja alus ražotājam nezināmu iemeslu dēļ bijušas izmaiņas izejvielas kvalitātē, arī miestiņš var neizdoties.

«Miķeļa alus darītavā» top dabisks alus, ko gatavo, izmantojot klasisko vārīšanas metodi – ar vaļēju raudzēšanu un 21 dienu izturot. Tā gatavošanā neizmanto filtrēšanu un pasterizēšanu.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 19.jūnija, «Zemgales Ziņās». Foto: Roberts Ķesteris