ZZ.lv ARHĪVS

«Bite» 4G internets līdz rudenim būs pieejams vēl 30 Latvijas pilsētās

LETA

2015. gada 15. jūnijs 17:56

441
«Bite» 4G internets līdz rudenim būs pieejams vēl 30 Latvijas pilsētās

Telekomunikāciju operatora "Bite" mobilais 4G internets līdz rudenim būs pieejams vēl 30 Latvijas pilsētās, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kā stāsta uzņēmuma pārstāvji, šobrīd sākti nākamā posma 4G attīstības darbi, un pakāpeniski internets būs pieejams vēl 30 Latvijas pilsētās, kas kopā ar pirmajā kārtā realizēto projektu Rīgā un tās apkārtnē ļaus internetu izmantot apmēram 1,4 miljoniem Latvijas iedzīvotāju.

Tikmēr trešajā posmā, līdz nākošā gada aprīlim, "Bite" plāno savu tīklu paplašināt tik tālu, lai tas būtu pieejams 1,8 miljoniem iedzīvotāju.Otrā kārta paredz ieviest 4G pārklājumu Aizkrauklē, Skrīveros, Koknesē, Pļaviņās, Balvos, Bauskā, Iecavā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Jēkabpilī, Jelgavā, Kuldīgā, Skrundā, Liepājā, Aizputē, Limbažos, Salacgrīvā, Ķegumā, Lielvārdē, Preiļos, Rēzeknē, Saulkrastos, Vangažos, Inčukalnā, Talsos, Tukumā, Kandavā, Smiltenē, Ventspilī, Skarduciemā, Zvejniekciemā, Baldonē, Jāņupē un Valmierā.

Kā ziņots, telekomunikāciju operators "Bite" šī gada maijā sāka piedāvāt klientiem jaunākās paaudzes 4G un 4G+ internetu, kas sākotnēji pieejams Rīgā un tuvākajā apkaimē, kā arī Jūrmalā, Ikšķilē, Ogrē, Carnikavā, Saldū un Siguldā.

Tīkla attīstība veikta, izmantojot elektronikas ražotāja "Huawei" tehnoloģijas, pašā Rīgas centrā uzstādot arī 10 4G+ stacijas - šāda tehnoloģija ir pieejama tikai 30 valstīs visā pasaulē.

Jaunākās tehnoloģijas datu pārraide nodrošina teorētisko lejupielādes ātrumu līdz 150Mb/s (4G tīklā) un līdz 300Mb/s (4G+ tīklā). Paredzams, ka praktiski ātrums sasniegs vidēji 50Mb/s (4G tīklā), kas ir pietiekams, lai 500MB lielu dokumentu lejupielādētu 80 sekundēs.

SIA "Bite Latvija" pilnībā pieder Lietuvas kompānijai "Bite Lietuva UAB" un pagājušo gadu noslēgusi ar 60,8 miljonu eiro lieliem ieņēmumiem un 12,7 miljonu eiro lielu EBITDA.