ZZ.lv ARHĪVS

Amatu vidusskolā meklē īpašu rožu garšu Rundāles pilij (ar foto)

Lāsma Antoneviča

2010. gada 26. februāris 18:42

2199
Amatu vidusskolā meklē īpašu rožu garšu Rundāles pilij (ar foto)

Jau vairāk nekā divus mēnešus Jelgavas Amatu vidusskolas maizes un miltu konditorejas izstrādājumu specialitātes 4.kursa audzēknes Dace Grēniņa un Daiga Lancberga skolotājas Guntas Briedes un vieslektora Bruno Šaperona vadībā sadarbībā ar Rundāles pils restorānu cenšas radīt īpašas rožu kūciņas Rundāles pilij.

«Ideja ir tikai procesā, un galarezultāts būs pārsteigums laikā, kad pilī ziedēs rozes,» teic restorāna direktore Sanita Millere, pauzdama gandarījumu par radušos sadarbību ar Jelgavas Amatu vidusskolu un Rundāles pils muzeju smalkās kūkas izgatavošanā, kuras degustēšana notika piektdien.«Darbu esam ieplānojuši veikt vairākos posmos. Patlaban risinās ražošanas trešais posms, kad degustējam daudzus variantus, lai nonāktu pie savas īpašās garšas. Roze pati par sevi ir smaks zieds, tāpēc arī kūkai jābūt smalkai. Turklāt līdzīgi kā 18.gadsimtā visus posmus dokumentējam, lai varētu atstāt liecību nākamām paaudzēm,» turpina S.Millere, piebilzdama, ka audzēkņi konditorejas darba izstrādē iesaistīti, lai viņi redzētu, ka labām idejām nav jāpaliek tikai sapņos. Pacietīgi strādājot, tās var īstenot.Kūkas izgatavošanu paredz ar Rundāles pils muzeja direktoru Imantu Lancmani parakstītais protokols. Tas nosaka, ka rožu kūkas recepte pilī tiks prezentēta šā gada maijā, kā arī nodota muzeja arhīvam un komercializācijai pilī.