ZZ.lv ARHĪVS

Lems par atkārtotu Jēkabnieku krejotavas izsolīšanu

Agnese Leiburga

2015. gada 28. maijs 08:50

1124
Lems par atkārtotu Jēkabnieku krejotavas izsolīšanu

Jelgavas novada Domes sēdei sagatavots lēmumprojekts, kas paredz izsludināt atkārtotu Ūziņu biedrību nama jeb Jēkabnieku krejotavas izsoli, jo iepriekšējā atzīta par nenotikušu – tajā nepieteicās neviens pretendents, «Ziņām» apstiprināja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Erno.

Saskaņā ar lēmumprojektu paredzēts izsolīt nekustamo īpašumu «Jēkabnieku krejotava», izsoles sākumcenu nosakot 8800 eiro apmērā. Līdz ar lēmumu par atkārtoto izsoli Zaļenieku pagasta pārvaldes vadītājam uzdots to organizēt. 

Iepriekšējā reizē izsolei bija jānotiek 22. janvārī, bet neviens pretendents tai nereģistrējās, lai arī bijusi divu potenciālo pircēju interese. Janvāra izsoles noteiktā sākumcena bija 22 000 eiro.

Jau ziņots, ka ēka netiek izmantota un pēdējie remontdarbi tajā notikuši 2011. gadā, kad novērsti jumta bojājumi. Nopietnāki remontdarbi veikti vien 1965. un 1987. gadā. 

Ēkas pirmsākumi meklējami vēl pirms Pirmā pasaules kara, kad to uzbūvēja vietējā piensaimnieku sabiedrība, izveidojot Jēkabnieku koppienotavu ar krejotavu, siernīcu un sarīkojumu zāli otrajā stāvā. Pamatā ēka visu savu kalpošanas laiku izmantota piensaimnieku vajadzībām, tomēr no 1962. līdz 1964. gadam tajā darbojusies vafeļu ražotne, bet kā piena savāktuve tā strādājusi līdz 1984. gada jūnijam. Namā bijis arī veikals un pasts.