ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā atklāj labdarības lietoto preču veikalu (FOTO)

Agnese Leiburga

2015. gada 16. aprīlis 12:12

21785
Jelgavā atklāj labdarības lietoto preču veikalu (FOTO)

Par veikalu «Tuvu» Pasta ielā 20 uzzināju sociālajos tīklos, kur ideju pilsētā atvērt labdarības lietoto preču tirgotavu atzinīgi novērtēja vairāki draugi. Lai noskaidrotu, kas tad īsti slēpjas aiz izkārtnes «labdarības veikals», devāmies satikt idejas autores Lāsmu Cimermani un Zani Rautmani. 

Biedrība «Tuvu» ir kristīga labdarības organizācija, kuras mērķis ir mazināt Latvijas ģimeņu, bērnu un vientuļo cilvēku sociālo atstumtību un sociālo risku un celt labklājību. Tā strādā aptuveni pusotru gadu. «Pati ar brīvprātīgo darbu nodarbojos jau gadus desmit,» atzīst L.Cimermane. Pāris reižu šo gadu laikā mēģinājusi atteikties no iesaistīšanās labdarības projektos, tomēr sapratusi, ka viņas dzīvē šī joma ieņem būtisku vietu. «Esmu kristiete, un tā ir mana pārliecība, ka jāpalīdz cilvēkiem. Protams, varu strādāt algotu darbu, man ir laba izglītība, tomēr tā nav sirdslieta. Šis darbs ir manai dvēselei,» teic Lāsma.

Līdz šim Ozolnieku novada Brankās Lāsma un Zane piedāvāja trūcīgām ģimenēm izvēlēties sev nepieciešamās lietas. Ģimenes, kurām jāpalīdz, ceļu pie biedrības atradušas, gan sadarbojoties ar novadu sociālajiem dienestiem, gan pēc citu ieteikumiem.

Sniedzot praktisko palīdzību, organizācija «Tuvu» nereti saskaras ar finansiāliem jautājumiem. Ar apģērbu, apaviem vai mēbelēm bieži vien nav līdzēts, tādēļ nācies meklēt risinājumus, kā sniegt atbalstu tiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama specifiska palīdzība – medikamentu un pārtikas iegādei, veselības aprūpei vai dzīves apstākļu uzlabošanai. Tā radusies ideja atvērt labdarības veikalu, no kura visa peļņa tiks izmantota iepriekšminētajiem pasākumiem. 

Pamatā veikalā tiek tirgotas lietas no Vācijas, kur organizācijai ir sadarbības partneri, bet arī ikviens iedzīvotājs aicināts ziedot lietas biedrībai «Tuvu», lai tās nonāktu veikalā vai tiktu nodotas mazturīgām ģimenēm. Vienīgā prasība – lai atnestais būtu tīrs. 

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 16.aprīļa, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš