Amatu vidusskola gatavojas 20 gadu svinībām

«Lai arī uz jubilejas balli fiziski nevaram uzaicināt visus aptuveni divus tūkstošus mūsu absolventu, vēlamies lūgt viņus, kā arī bijušos klašu audzinātājus un specialitāšu pasniedzējus martā apmeklēt skolu, pastāstīt, kā klājas, un padalīties gan idejās, gan laba vēlējumos,» kopā svētkus svinēt mudina Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere.
Izglītības iestādes 20 gadu svinību kulminācija paredzēta 26. martā. Līdz tam skolā ne tikai gatavojas svētkiem un gaida ciemiņus, bet arī cītīgi rit mācību process, audzēkņi piedalās dažādos konkursos un projektos, kam arī būs sava daļa jubilejas norisē. Piemēram, pateicoties sadarbībai ar Klaipēdas Drēbnieku un uzņēmējdarbības pakalpojumu profesionālo skolu, Jelgavas Amatu vidusskola uz divdesmitgadi beidzot tiks pie savas interneta mājas lapas.«Vēl šis pārrobežu sadarbības projekts paredz uzņēmējdarbības programmas izstrādi frizieru specialitātē. Taps mācību materiāls 32 stundām, kurās audzēkņi varēs apgūt, piemēram, kā sākt savu biznesu un kādai jāizskatās frizētavai, lai tā atbilstu visām normām. Tiek arī gatavota iepirkuma dokumentācija celtniecības darbiem 27 tūkstošu latu apmērā. Pilnībā renovēsim frizieru klases un iegādāsimies jaunu, modernu aprīkojumu, sākot ar galdiem, krēsliem un spoguļiem un beidzot ar materiāliem sākumam,» gandarīta direktore.Viņa atklāj, ka lietuvieši ar savu klātbūtni kuplinās arī Amatu vidusskolas jubileju, jo šajā laikā paredzēta projekta sanāksme. «Runāsim, kāda būs sadarbība piecu gadu garumā,» teic E.Bišere.Svētkos Jelgavā viesosies arī Santosa Dimona liceja audzēkņi un pasniedzēji no Francijas, ko paredz pērn sāktais apmaiņu projekts. «Franči pie mums uzturēsies no 21. līdz 28. martam, lai iepazītu Latvijas virtuves mākslu. Divas dienas viņi strādās mūsu konditorejas un pavāru laboratorijās, kā arī darbosies «Lāču maiznīcas» Normunda Skauģa Maizes akadēmijā, Rundāles pils restorānā, «Kaļķu vārtos» Rīgā un «Lido» restorānā.Paredzēta vizīte Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātē,» stāsta direktore, priecādamās arī par noslēgto trīs gadu sadarbības līgumu ar Lombardijas reģiona pavāru asociāciju, kas nodrošina topošo konditoru, pavāru un komercdarbinieku praksi Itālijā.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”