ZZ.lv ARHĪVS

Amatu vidusskola gatavojas 20 gadu svinībām

Lāsma Antoneviča

2010. gada 10. marts 17:12

1921
Amatu vidusskola gatavojas 20 gadu svinībām

«Lai arī uz jubilejas balli fiziski nevaram uzaicināt visus aptuveni divus tūkstošus mūsu absolventu, vēlamies lūgt viņus, kā arī bijušos klašu audzinātājus un specialitāšu pasniedzējus martā apmeklēt skolu, pastāstīt, kā klājas, un padalīties gan idejās, gan laba vēlējumos,» kopā svētkus svinēt mudina Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere.

Izglītības iestādes 20 gadu svinību kulminācija paredzēta 26. martā. Līdz tam skolā ne tikai gatavojas svētkiem un gaida ciemiņus, bet arī cītīgi rit mācību process, audzēkņi piedalās dažādos konkursos un projektos, kam arī būs sava daļa jubilejas norisē. Piemēram, pateicoties sadarbībai ar Klaipēdas Drēbnieku un uzņēmējdarbības pakalpojumu profesionālo skolu, Jelgavas Amatu vidusskola uz divdesmitgadi beidzot tiks pie savas interneta mājas lapas.«Vēl šis pārrobežu sadarbības projekts paredz uzņēmējdarbības programmas izstrādi frizieru specialitātē. Taps mācību materiāls 32 stundām, kurās audzēkņi varēs apgūt, piemēram, kā sākt savu biznesu un kādai jāizskatās frizētavai, lai tā atbilstu visām normām. Tiek arī gatavota iepirkuma dokumentācija celtniecības darbiem 27 tūkstošu latu apmērā. Pilnībā renovēsim frizieru klases un iegādāsimies jaunu, modernu aprīkojumu, sākot ar galdiem, krēsliem un spoguļiem un beidzot ar materiāliem sākumam,» gandarīta direktore.Viņa atklāj, ka lietuvieši ar savu klātbūtni kuplinās arī  Amatu vidusskolas jubileju, jo šajā laikā paredzēta projekta sanāksme. «Runāsim, kāda būs sadarbība piecu gadu garumā,» teic E.Bišere.Svētkos Jelgavā viesosies arī Santosa Dimona liceja audzēkņi un pasniedzēji no Francijas, ko paredz pērn sāktais apmaiņu projekts. «Franči pie mums uzturēsies no 21. līdz 28. martam, lai iepazītu Latvijas virtuves mākslu. Divas dienas viņi strādās mūsu konditorejas un pavāru laboratorijās, kā arī darbosies «Lāču maiznīcas» Normunda Skauģa Maizes akadēmijā, Rundāles pils restorānā, «Kaļķu vārtos» Rīgā un «Lido» restorānā.Paredzēta vizīte Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātē,» stāsta direktore, priecādamās arī par noslēgto trīs gadu sadarbības līgumu ar Lombardijas reģiona pavāru asociāciju, kas nodrošina topošo konditoru, pavāru un komercdarbinieku praksi Itālijā.