ZZ.lv ARHĪVS

Bārs «Meka» Ozolniekos – vērtība jau teju 20 gadu (FOTO)

Agnese Leiburga

2015. gada 26. marts 19:59

18128
Bārs «Meka» Ozolniekos – vērtība jau teju 20 gadu (FOTO)

Bārs «Meka» darbojas jau kopš 1996. gada, piedāvājot nobaudīt gan tradicionālus ēdienus, gan fazāna un brieža gaļu. 
Iestādes, kur paēst ārpus mājas Jelgavā un apkārtnē, droši vien tāpat kā jebkurā vietā, tiek apspriestas uz nebēdu. Visbiežāk gan izskan apgalvojums: «Ai, ko nu Jelgava – te jau nav kur paēst!» Vai tiešām ir tik traki? Ko par to domā paši krogu, ēdnīcu un kafejnīcu īpašnieki? Kas ir tie trumpji, ar kuriem viņi iekaro ēdāju sirdis un vēderus? Tā ir omulīga vide, bagātīga ēdienkarte vai iespēja pieēsties līdz ūkai? «Ziņas» turpina iegriezties zināmos un gluži jaunos ēdināšanas uzņēmumos, lai aprunātos ar saimniekiem, pavāriem, darbiniekiem un apmeklētājiem, kā arī kaut ko no piedāvājuma nobaudītu.

«Meka» Ozolniekos darbojas kopš 1996. gada, kad tas bija neliels bāriņš, bet dažus gadus vēlāk tika paplašināts līdz pašreizējam apmēram – tagad bārā var ietilpt pat 120 apmeklētāju. «Tā mēs arī sevi pozicionējam – neesam lieli, bet ietilpīgi,» atzīst krodziņa saimnieki Ivo un Dace Baranovski.

Paši viņi izsaka cerību, ka gadu laikā ēstuvei izdevies attīstīties visos ēdināšanas uzņēmumam svarīgajos aspektos. «Arī klienti liek augt līdzi laikam, jo kļūst arvien prasīgāki un izglītotāki. Kādreiz iespējas restorānos un ēdnīcās bija krietni mazākas. Piedāvājumā vienkārši cūkgaļas karbonāde un kotletes, vista, bet tagad var izvēlēties arī tītara, brieža gaļas ēdienus,» skaidro Dace. Salīdzinot ar dibināšanas laiku gandrīz pirms divdesmit gadiem, cilvēki vairāk izvēlas arī zivju ēdienus. «Toreiz jau daudz variantu no zivju ēdieniem nebija – heks un pangasija,» ar smaidu atceras Ivo.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 27.marta, «Zemgales Ziņās». Foto: Raitis Puriņš