ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā plāno šogad uzbūvēt pašapkalpošanās automazgātavu par 300 000 eiro

zz.lv

2015. gada 24. marts 11:59

4237
Jelgavā plāno šogad uzbūvēt pašapkalpošanās automazgātavu par 300 000 eiro

Uzņēmums «Wash&Drive» tuvāko divu trīs gadu laikā Latvijā plāno izveidot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu – ap 40 atklāta tipa mazgātuvju, informē pašvaldība. Šogad uzņēmums Jelgavā plāno uzbūvēt vienu automazgātavu, investējot ap 300 000 eiro, bet vispār plānos ir divas mazgātavas mūsu pilsētā.

Uzņēmuma valdes loceklis Augusts Iesalnieks atklāj, ka šobrīd vēl tiek meklēta piemērotākā vieta – izskatītas un analizētas tiek vairākas vietas Lielajā ielā. Jau tuvākajā laikā uzņēmums plāno iesniegt nepieciešamos dokumentus būvatļaujas saņemšanai. Automazgātavu uzņēmums plāno uzbūvēt šogad, investējot ap 300 000 eiro. Līdz ar to, ka tā būs pašapkalpošanās automazgātava, tajā būs tikai viena divas darba vietas.

Kopumā uzņēmums «Wash&Drive», investējot 12 miljonus eiro, plāno izveidot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu (ap 40 mazgātavu) vairāk nekā 20 Latvijas pilsētās. Jelgavā saskaņā ar biznesa attīstības koncepciju plānots izveidot divas mazgātavas, bet pagaidām darbs notiek pie vienas. «Jelgava ir ceturtā lielākā Latvijas pilsēta, turklāt tajā nav nevienas pašapkalpošanās automazgātavas,» Jelgavas pievienošanu tīklam pamatojis uzņēmuma valdes loceklis.

Uzņēmums uzskata, ka Latvijas tirgū ir pietiekami augsts pieprasījums pēc šāda pakalpojuma – pašapkalpošanās automazgātavas. «Divi no trīs autovadītājiem atzīst, ka labprāt izmantotu automazgātavu pakalpojumus, tomēr lielākoties no tā viņus attur doma par garām rindām un salīdzinoši augstām izmaksām. Veidojot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu, mēs radīsim iespēju šoferiem savu auto nomazgāt piecu līdz septiņu minūšu laikā, turklāt tērējot tikai divus eiro,» paudis A.Iesalnieks.

Zināms, ka vēl vienam uzņēmumam ir iecere Jelgavā izveidot pašapkalpošanās automazgātavu. Par tās atrašanās vietu izraudzīts Rīgas ielas un Kalnciema ceļa krustojums, kurā jau pagājušā gada pavasarī tika izvietots reklāmas baneris ar uzrakstu, ka šeit būs pašapkalpošanās automazgātava. Tiesa, līdz šim būvdarbi šajā teritorijā nav sākušies.