ZZ.lv ARHĪVS

«Tele2 AB» atzīts par starptautiski atklātāko un godīgāko uzņēmumu

zz.lv

2015. gada 22. marts 13:09

266
«Tele2 AB» atzīts par starptautiski atklātāko un godīgāko uzņēmumu

Viens no straujāk augošajiem telekomunikāciju uzņēmumiem Eiropā “Tele2 AB” saņēmis augstāko novērtējumu starptautiskā Korporatīvās pārvaldības caurskatāmības pētījumā, kuru veido “Transparency International Sweden”. “Tele2 AB” grupas uzņēmumi darbojas 10 valstīs, tajā skaitā Latvijā, kur SIA “Tele2” veiksmīgi strādā jau 15 gadus.  

Korporatīvās pārvaldības caurskatāmības pētījums analizē uzņēmumu sniegto informāciju trīs parametros: uzņēmuma pārvaldības caurskatāmība, korupcijas prevencija un finanšu informācijas pieejamība katrā uzņēmuma darbības valstī. “Tele2 AB” grupa saņēma augstāko novērtējumu šo parametru kopsummā  – kopumā 8 punktus no 10.  

“Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: “Priecājos, ka arī mēs Latvijā esam devuši būtisku ieguldījumu tam, lai “Tele2 AB” grupa saņemtu šo augsto starptautisko atzinību. Strādāt godīgi, atklāti un maksāt valsts nodokļus mums ir pašsaprotami. Taču laiku pa laikam medijos atspoguļotā informācija par apšaubāmām un pat pretlikumīgām korporatīvām praksēm gan globāli, gan Latvijā, apliecina, ka šīm tēmām joprojām ir jābūt uzmanības lokā.”

Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane: “Uzņēmumu atklātības un caurskatāmības nozīme pasaulē pieaug, tai skaitā tas kļūst arvien svarīgāk arī klientiem, izvēloties pakalpojumu sniedzēju. Diemžēl Latvijā situācija ievērojami atšķiras un pētījumi rāda, ka tikai 4% iedzīvotāju tas liekas patiesi nozīmīgi. Tomēr, ņemot vērā Eiropas Komisijas lēmumus, paredzam, ka arī Latvijas uzņēmumi tuvākajā laikā būs spiesti aizvien plašāk informēt par savu darbību un sniegumu nefinanšu jautājumos”. 

Jelgavā gada laikā "Tele2" mobilā interneta patēriņš pieaudzis par 51%. Līdzīgs mobilā interneta patēriņa pieaugums ir arī Zemgalē kopumā. Arvien vairāk Jelgavas iedzīvotāju lieto "Tele2" mobilo internetu telefonā un datorā, kā rezultātā mobilā interneta patēriņš šī gada pirmajos mēnešos ir uz pusi lielāks nekā pirms gada. Daudzi "Tele2" klienti ir izvēlējušies bezlimita internetu telefonā un datorā, tādējādi nerūpējoties vairāk par patērēto apjomu. Interesanti, ka jau liela daļa "Tele2" klientu mobilo internetu lieto biežāk nekā zvana un sūta īsziņas, saka "Tele2" Tehniskā departamenta vadītāja Līga Krūmiņa.

Tikmēr Rīgā gada laikā "Tele2" mobilā interneta patēriņš pieaudzis pat par 161%. Tele2 galvaspilsētā jau nodrošina augstu mobilā interneta un balss pakalpojumu kvalitāti, un, strauji pieaugot Tele2 mobilā interneta klientu skaitam un patēriņam, uzņēmums tīkla infrastruktūrā galvaspilsētā gada laikā papildus ir ieguldījis vairāk nekā 700 000 eiro, uzbūvējot 63 jaunas bāzes stacijas.

Salīdzināšanai var tikai atgādināt portālā zz.lv 12.februārī publicēto, ka Latvijas Mobilais Telefons (LMT) tīkla attīstībā pērn investējis divkārt vairāk nekā konkurenti kopā. LMT ir vienīgais operators Latvijā, kas ieviesis arī 4G+. Tas ļauj klientiem divkārtīgi palielināt LMT 4G jau tā lielo interneta ātrumu. LMT 4G tīklu izmanto jau 142 tūkstoši lietotāju, un kopējais datu apjoms 4G tīklā audzis 6,5 reizes.