ZZ.lv ARHĪVS

Igaunijas fonds «EfTEN Capital» par 10 miljoniem eiro būvēs jaunu «Depo» veikalu Jelgavā

LETA

2015. gada 13. marts 09:21

4268
Igaunijas fonds «EfTEN Capital» par 10 miljoniem eiro būvēs jaunu «Depo» veikalu Jelgavā

Igaunijas "EfTEN" nekustamā īpašuma fonds palielinājis Latvijas nekustamo īpašumu portfeli, iegādājoties īpašumu Jelgavas centrā, uz kura tiks būvēts daudzfunkcionāls tirdzniecības centrs, ar galveno nomnieku "Depo DIY", informē uzņēmums.

Pēc "EfTEN Capital" Latvijā vadītāja Viktora Savina teiktā, īpašuma novietojums ir viena no labākajām vietām pilsētā. Šis būs viena nomnieka tirdzniecības centrs, ar kuru jau ir parakstīts nomas līgums. Ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas projekta realizācijai, un būvniecība sāksies tuvāko mēnešu laikā.

Savins aģentūrai LETA sacīja, ka kopējās investīcijas šajā projektā varētu būt ap desmit miljoniem eiro, tas ietver gan zemesgabala iegādes, gan būvniecības izmaksas. Plānots, ka veikals tiks nodots ekspluatācijā 2016.gada jūlijā.

Īpašums atrodas pilsētas centrā uz galvenās ielas, pāri upei, iepretim Jelgavas pilij. Jelgavas projekta zemes gabals ir 36 000 kvadrātmetru platībā, uz kura tiks uzbūvēts tirdzniecības centrs 16 000 kvadrātmetru platībā un aptuveni 280 auto stāvvietas.

"Paplašināt mūsu investīcijas Latvijā ir stratēģisks fonda mērķis, un mēs esam priecīgi paziņot, ka esam pievienojuši mūsu piekto projektu Latvijā," norāda "EfTEN" nekustamā īpašuma fonda vadītājs Viljars Arakas.

"Depo DIY" ir lielākais DIY tipa tirdzniecības centru uzņēmums Latvijā ar 152 miljonu eiro apgrozījumu, kam pieder deviņi līdzīga veida centri visā Latvijā.

SIA "EfTEN Capital" ir SIA "Newcom" un AS "EfTEN Capital" (Igaunija) 2013.gada aprīlī dibināts kopuzņēmums, tādējādi atzīmējot "EfTEN Capital" ienākšanu Latvijas tirgū. Šis ir piektais īpašums Latvijā, kas ir "EfTEN Capital" pārvaldībā. "EfTEN Capital", kas dibināta 2008.gadā, ir izsniegta Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes alternatīvo fondu pārvaldības licence.

Ar grupai piederošiem uzņēmumiem "EfTEN Capital" Igaunijā un Latvijā pārvalda 41 komerciālo īpašumu ar tirgus vērtību 320 miljonu eiro apmērā un vairāk nekā 500 nomniekiem. "Newcom" ir vairākuma akcionārs uzņēmumos, kas saistīti ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, celtniecību un īpašumu apsaimniekošanas biznesu Latvijā.

"Newcom" grupas meitasuzņēmums "Newcom Development", kas vēlāk tika apvienots ar "Prime Capital", tikai dibināts 2012.gada augustā, reorganizējoties Igaunijas nekustamā īpašuma grupas "Arco Vara" piederošajam uzņēmumam "Arco Development".

"Zemgales Ziņas" jau 10.jūlijā rakstīja par vietējo iedzīvotāju protestiem un ierosinājumiem, kā novirzīt transporta plūsmu (Negrib «metāla šķūni» pretī Rastrelli pilij).