ZZ.lv ARHĪVS

Zemgalē par iekārojamāko darba devēju atzīts «Dobeles dzirnavnieks» (FOTO)

zz.lv

2015. gada 21. februāris 22:14

7366
Zemgalē par iekārojamāko darba devēju atzīts «Dobeles dzirnavnieks» (FOTO)

19. februārī svinīgā ceremonijā tika paziņoti un apbalvoti labākie darba devēji Latvijā 2014. gadā - populārākie un iekārojamākie uzņēmumi un iestādes, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt. Šogad pirmo reizi tika noskaidrots ne tikai labākais darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā iekārojamākā darbavieta, labākie darba devēji biznesa sektoros, bet arī populārākie darba devēji reģionos.

Aptauju “TOP darba devējs 2014” veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums “CV-Online Latvia” no pērnā gada decembra vidum līdz šī gada 22. janvārim. Šogad aptaujā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits – turpat 6 500 respondentu no visas Latvijas.

Iekārotākie darba devēji tika noskaidroti vairākās kategorijās: TOP darba devējs 2014, kā arī labākie darba devēji biznesa sektoros - TOP darba devējs 2014 FINANŠU sektorā, TOP darba devējs 2014 TIRDZNIECĪBAS sektorā, TOP darba devējs 2014 RAŽOŠANAS sektorā, TOP darba devējs 2014 IT un TELEKOMUNIKĀCIJU sektorā, TOP darba devējs 2014 TRANSPORTA un LOĢISTIKAS sektorā. Tāpat arī šogad pirmo reizi aptaujas dalībniekiem bija iespēja izteikt viedokli, kuri ir labākie darba devēji Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales reģionā. 

Tituls TOP darba devējs 2014 Zemgalē tika piešķirts SIA “Dobeles dzirnavnieks”, kuru kā iekārojamāko un populārāko darba devēju Zemgales reģionā norādīja 23% respondentu. Par galvenajiem iemesliem vēlmei strādāt šajā uzņēmumā respondenti norādījuši – darba devēja atpazīstamību un stabilitāti (35%), reputāciju (29%) un to, ka uzņēmums ir inovatīvs un moderns (12%).

Otro vietu Zemgales reģionā, pēc balsošanas rezultātiem, ieņem AS “Balticovo”, bet trešo – SIA “Virši - A”. Kurzemē pirmo vietu ieguva SIA ““Ventspils nafta” termināls”, Vidzemē AS “Cēsu alus”, bet Latgales populārākais darba devējs - AS “Latvijas maiznieks”.

Šogad nomināciju TOP darba devējs 2014 jeb darba devējs, kas pirmais nāk prātā (top of mind) kā labākā darbavieta, jau trešo gadu pēc kārtas izdevās nosargāt AS “Latvenergo”.

Noskaidrojot biznesa sektora līderus, kurus pārstāvošie darba devēji bijuši visaktīvākie Latvijas darba tirgū, par TOP darba devēju 2014 finanšu sektorā trešo gadu pēc kārtas kļuvusi AS “Swedbank”. Par TOP darba devēju 2014 tirdzniecības sektorā atkārtoti atzīta SIA “Statoil Fuel & Retail Latvia”, savukārt TOP darba devēju 2014 transporta un loģistikas sektorā titulu nosargāt izdevies AS “Air Baltic Corporation”. 

Vissīvākā cīņa šogad izvērtās par titulu TOP darba devējs 2014 IT un telekomunikāciju sektorā – līdz pat pēdējais balsošanas stundai noritēja cīņa par 1. vietu starp SIA “Lattelecom” un SIA “Latvijas mobilais telefons”, kurā SIA Lattelecom tomēr piekāpās SIA “Latvijas mobilais telefons”. Visbeidzot par TOP darba devēju 2014 ražošanas sektorā kļuvusi AS “Latvenergo”, tādējādi iegūstot divus titulus.

“Arī šogad varam redzēt, ka iekārotākie darba devēji Latvijā ir lielie uzņēmumi, kuriem ir pazīstams zīmols un kuri ar savām aktivitātēm ir spējuši radīt sapņu darba vietas tēlu darba tirgū, tādējādi ikgadēji kļūstot par stabilu vērtību labāko darba devēju topa augšgalā.

Analizējot rezultātus, jāsecina, ka 70% respondentu par labāko darba devēju ir izvēlējušies nosaukt uzņēmumus, kuros līdz šim paši nav strādājuši, tikai 20% ir balsojuši par esošo darba devēju, bet 10% par iekārojamāko darba devēju ir nosaukuši savu bijušo darbavietu,” stāsta “CV-Online Latvia” vadītājs Aivis Brodiņš.

Šogad pirmo reizi aptaujas “TOP darba devējs” vēsturē tika piešķirts diploms “Gada izaugsme” uzņēmumam, kas sarakstā ir pakāpies par visvairāk pozīcijām. Šo titulu ieguva AS “Olainfarm”, kura TOP 50 salīdzinoši ar pagājušo gadu pakāpās par 29. vietām. Balvu pasniedza žurnāla “Kapitāls” vadītājs Juris Kabakovs, kurš norādīja, ka izvēle, ko izdara darba ņēmēji par labu vienai vai otrai darba vietai tur strādājot, tiešā veidā ietekmē valsts ekonomikas izaugsmes tempu, un Latvijas darba tirgū nepieciešamas kvalitatīvas pārmaiņas, lai būtu iespējams paātrināt ekonomisko izaugsmi. 

Visi iekārotākie darba devēji pēc aptaujas “TOP darba devējs 2014” rezultātiem saņēma trofejas, diplomus, kā arī īpašu atpazīšanas zīmi, kuru varēs izmantot uzņēmuma ārējā komunikācijā, piemēram, publicējot darba sludinājumus. Tas būs kā apliecinājums, ka darba ņēmēju vidū uzņēmums atzīts par iekārotāko darba devēju 2014. gadā.

Tāpat arī pasākuma apmeklētājiem bija ekskluzīva iespēja pirmajiem saņemt projekta “TOP darba devēji 2014” sadarbības partnera, žurnāla “Kapitāls” marta numuru ar Labāko darba devēju TOP 50.

Ar „TOP darba devējs 2014” aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties karjeras portālā www.cv.lv.