ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā un Cēsīs diskutēs par Eiropas reģionu uzņēmējdarbības attīstību

LETA

2015. gada 22. janvāris 11:14

128
Jelgavā un Cēsīs diskutēs par Eiropas reģionu uzņēmējdarbības attīstību

Februārī Jelgavā un Cēsīs diskutēs par Eiropas reģionu uzņēmējdarbības attīstību, informē pasākuma rīkotāja Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Pasākums tiks rīkots Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā, un to organizē LDDK sadarbībā ar Jelgavas un Cēsu pašvaldībām.

Līdzās augstu Eiropas amatpersonu un biznesa pārstāvju diskusijai par to, kā veicināt reģionālās uzņēmējdarbības attīstību, LDDK izmantos šo iespēju, lai visu Eiropu iepazīstinātu ar divām Latvijas pilsētām, kur darba devēju un pašvaldību sadarbībā mērķtiecīgi attīstās reģionālie uzņēmumi un vietējā ekonomika.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs atzina, ka lielākā daļa prezidentūras pasākumu šajā pusgadā notiek galvaspilsētās - Rīgā un Briselē. Taču, runājot par reģionālo uzņēmējdarbību un tās attīstību gan ES mērogā, gan katrā atsevišķā dalībvalstī, LDDK apzināti izvēlējās konferences delegātus vest uz Cēsīm un Jelgavu, ko var uzskatīt par veiksmīgas reģionālās ekonomiskās izaugsmes piemēriem Latvijā. "Abu pilsētu panākumu atslēga ir mērķtiecīga, regulāra sadarbība starp vietējām darba devēju organizācijām un pašvaldību amatpersonām, kopīgi plānojot turpmāko attīstību, identificējot un novēršot šķēršļus, kas to kavētu, un lūkojoties ilgtermiņā," sacīja Gavrilovs.

11.februārī Jelgavā konferences dalībnieki apmeklēs četrus uzņēmumus - AS "Baltijas gumijas fabrika", AS "PET Baltija", SIA "Fortum Jelgava" un SIA "Latvijas piens", lai iepazītos ar to darbību un ES struktūrfondu piesaistes pieredzi. Starptautiskā konference Jelgavā norisināsies investīciju grupas "Nordic Partners" uzņēmumā "NP Properties", kas ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā.

Savukārt 12.februārī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē, konferences laikā tiks aplūkoti reģionu konkurētspējas un tās stiprināšanas, darbaspēka mobilitātes un nodarbinātības ES mazapdzīvotos reģionos, reģionālā sociālā dialoga un finanšu un nefinanšu atbalsta instrumentu tematika. Konferencē aicinātas piedalīties divas Eiropas Komisijas pārstāves - reģionālās politikas komisāre Korina Kretu un iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu komisāre Elžbieta Bjeņkovska.

Latvijas reģionālās uzņēmējdarbības un konkurētspējas celšanas pieredzē konferencē dalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, SIA "Jelgavas tipogrāfija", AS "Cēsu alus" un SIA "LMT" pārstāvji, raksturojot institūciju, uzņēmumu un nevalstiskā sektora sadarbību izglītības un nodarbinātības, investīciju piesaistes un mērķtiecīgas reģionālās attīstības jautājumos.

Konferences "Uzņēmējdarbība reģionos ES konkurētspējas stiprināšanai" noslēgumā tiks publiskotas darba devēju rekomendācijas ES un Latvijas lēmumu pieņēmējiem reģionālās uzņēmējdarbības veicināšanai. Sagatavotās un konferencē nolasītās rekomendācijas tiks iesniegtas ES Konkurētspējas padomei, kuras tikšanās notiks marta beigās.