ZZ.lv ARHĪVS

Arī ZRKAC piedalās izstādē «Tech Industry 2014»

zz.lv

2014. gada 4. decembris 13:01

266
Arī ZRKAC piedalās izstādē «Tech Industry 2014»

No 4. līdz 6. decembrim Ķīpsalā notiek starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2014”, kas ir gada nozīmīgākais un lielākais metālapstrādes un mašīnbūves pasākums Baltijas reģionā.

Arī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Metālapstrādes mācību parks (ZRKAC MMP) ar savu izglītības piedāvājumu piedalās šajā izstādē.

“Tech Industry 2014” notiek divās hallēs un tajā piedalās vairāk nekā 260 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Polijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Dānijas, Krievijas, Ķīnas, Ukrainas, Baltkrievijas, kopumā no vairāk nekā 15 valstīm. Pirmo reizi izstādē ir arī Itālijas nacionālais kopstends.

“Šogad būs plaša mašīnbūves industrijas lielvalstu – Vācijas, Itālijas, Somijas – pārstāvniecība. Aicinu ikvienu uzņēmēju apmeklēt izstādi, jo varēs vērot vēl vairāk iekārtu darbībā, izpētīt un novērtēt jaunākās tehnoloģijas, instrumentus un materiālus, kā arī atrast nepieciešamo savai ražotnei,” uzsver izstādes “Tech Industry 2014” projekta vadītājs Kardijs Broks un piebilst: „Arī Latvijas uzņēmējiem ir ko parādīt, tāpēc izstādē varēs iepazīties arī ar Latvijā ražoto!”

Uzņēmēji izstādē var dibināt jaunus biznesa kontaktus un veidot sadarbību gan ar vietējo, gan ar ārvalstu uzņēmumu pārstāvjiem. “Tech Industry 2014” apskatāma kopīga Latvijas ražotāju ekspozīcija, ko kūrē Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija (MASOC), Daugavpils metālapstrādes uzņēmēju un Rīgas domes ekspozīcijas. Latvijas Tehnoloģiskā centra veidotajā Zinātnes un inovāciju stendā var iepazīties ar jaunākajiem zinātnes sasniegumiem, gūt idejas un saņemt konsultācijas par inovatīvu uzņēmējdarbību.

Izstādes apmeklētāji var vērot modernākās metālapstrādes un rūpnieciskās iekārtas darbībā, apskatīt mašīnbūves iekārtas un materiālus, gaisa plūsmu tehnoloģijas un hidrotehnoloģijas, metālizstrādājumus ražošanai, automatizācijas un vadības sistēmas, hidrauliskās iekārtas, elektroinstrumentus, mēriekārtas, elektroniku un elektrotehniku, gāzes apgādes iekārtas, noliktavu aprīkojumu, iekraušanas un izkraušanas tehniku, kā arī citas iekārtas, materiālus un tehnoloģijas.

„BIBUS Baltics” izstādē prezentē jaunākās hidraulikas, pneimatikas, mehatronikas, filtrācijas iekārtas, savukārt „Euro Sitex Latvia” piedāvā rūpnieciskos un laboratorijas sietus, tehniskos audumus, perforētos materiālus un konveijera lentes. „Inducont” ekspozīcijā apskatāma jaunākā „Danfoss” produkcija, piemēram, vēl neredzētā VLT® OneGearDrive® piedziņa, kas paredzēta konveijeriem. Apskatāmi arī „Grundfos” dziļurbuma sūkņi, „Krohne” masas plūsmas mērītāji un arī plašais „Nordic Water” aprīkojumu klāsts kanalizācijas attīrīšanas iekārtām.

Metālapstrādi ar portatīvo aprīkojumu, kuģu mašīnu un mehānismu remontu, rezerves daļu un metāla konstrukciju izgatavošanu, remontu piedāvā “Diat Jūras serviss”. Metināšanas iekārtas un automatizācijas risinājumus piedāvā „Greising Latvia”, ķīmiskus produktus dažādiem ražošanas procesiem prezentē ”Industriālo krāsu apgāds”, savukārt ar plašu sensoru klāstu izstādē iepazīstina „WILL Sensors”. Sākot no noliktavu plauktu sistēmām, izstāžu stendiem, vitrīnām līdz skapjiem, starpsienām un ratiņiem izstādē piedāvā „EuroAutomatika".

„Autodesk” programmatūras pārstāvis – „InfoEra” – izstādes apmeklētājus aicina izmēģināt 3D peli, kas ir mūsdienīgs rīks progresīviem projektētājiem. Citus izstādes dalībnieku jaunumus var skatīt: www.bt1.lv/techindustry

Gan rūpnieciskās ražošanas uzņēmumi, gan saistīto nozaru pakalpojumu sniedzēji, gan ikviens ražošanas uzņēmums izstādē atradīs nepieciešamo, lai modernizētu un optimizētu ražošanu un ieekonomētu līdzekļus.

Starptautiskā inženiernozaru uzņēmumu kontaktbirža

4. un 5. decembrī Ķīpsalā notiek starptautiskā inženiernozaru uzņēmumu kontaktbirža, kurā uzņēmēji piedāvā savas biznesa idejas un meklē sadarbības partnerus jaunu biznesa projektu realizācijai. Kontaktbiržas mērķauditorija ir mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, tehnoloģiju un tehnoloģisko instrumentu ražotāji, tirgotāji, eksportētāji un importētāji, kā arī jaunu tehnoloģiju izstrādātāji.

Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra Eiropas Biznesa atbalsta tīkla projekta ietvaros sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju (MASOC).

Pasākumi profesionāļiem

Izstādes laikā notiks semināri un diskusijas par aktuāliem jautājumiem mašīnbūves, metālapstrādes, elektronikas un jauno tehnoloģiju jomā, kas pulcēs lielu skaitu uzņēmēju, profesionālo organizāciju un valsts iestāžu pārstāvjus.

Noskaidros Baltijas labāko metinātāju!

Starptautiskajā metināšanas konkursā "Baltic Welder 2014” piedalīsies profesionāli metinātāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas un sacentīsies par Baltijas reģiona labākā metinātāja titulu. Konkursa dalībnieki sacentīsies, metinot divu plakņu savienojumus divās metināšanas klasēs – ar elektrodiem (MMA) un aizsarggāzu vidē (MAG). Dalībnieku veikumu vērtēs profesionāla žūrija, vizuāli nosakot šuvju ģeometriskos parametrus un pārbaudot arī ar ultraskaņu. Konkursu "Baltic Welder 2014” rīko BT 1 sadarbībā ar SIA “Industry Welding Equipment”.

Vienlaikus Ķīpsalā notiek starptautiskā kokapstrādes iekārtu un instrumentu izstāde "Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti 2014".

Izstādes “Tech Industry” un "Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.