ZZ.lv ARHĪVS

Tūrisma centrs izsludina ziemas piedāvājumu gardēžiem. Svētās Trīsvienības baznīcas tornis šodien slēgts

zz.lv

2014. gada 1. decembris 09:28

288
Tūrisma centrs izsludina ziemas piedāvājumu gardēžiem. Svētās Trīsvienības baznīcas tornis šodien slēgts

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem šajā ziemas sezonā ir sagādājis īpašu piedāvājumu gardēžiem- „Izgaršo vietējo!”. Katrs no ēdieniem, kas atrodams informatīvajā materiālā, ir izstrādāts īpaši šai sezonai un to pamatā ir produkti, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā. 

Piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” ietvaros ir radīti vairāki jauni ēdieni, ko nobaudīt būs iespējams no 1.decembra līdz 1.februārim. Savai gaumei atbilstošu ēdienu atradīs ikviens gardēdis. Īpašajās ziemas ēdienkartēs ir iekļauti gan salāti, gan otrie ēdieni, gan saldie un dzērieni. Strausa gulašzupa ar čili, brieža gaļa ar meža sēnēm, galoveja fileja pagatavota garšaugu – ķiploku sviestā, kartupeļu pankūkas, siera kūka ar zemeņu-aveņu mērci, aveņu, piparmētru un liepziedu tējas – tie ir tikai daži no ēdieniem, ko piedāvājuma ietvaros pasniegs vietējās kafejnīcas un restorāni. 

Īpašos ziemas sezonas ēdienus ir iespējams baudīt sešos ēdināšanas uzņēmumos - restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1, Jelgava), bistro „Silva” (Driksas iela 7/9, Jelgava), ģimenes restorānā „Hercogs” (Kr. Barona iela 3, Jelgava), krodziņā „Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7, Jelgava), kafejnīcā „Zemnieka cienasts” (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts). 

Ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – strausu fermas “Mazzariņi”, briežu dārza “Rudiņi”, Zemgales ķirbju audzētājiem, A/S “Dobeles dzirnavnieks”, SIA “Latvijas piens”, SIA “Bula”, SIA “Dienvidi plus”, z/s “Kaspari”, SIA “Elite plus”, z/s “Kalna Jurģēni”, z/s “Dambrati”, SIA “Pūteļi”, Zaļenieku pagasta piensaimniekiem, “Svētes maize”, z/s “Rudiņi”, “Līči”,  “Līgas medus”, gaļas pārstrādes uzņēmuma “Rosība”, gaļas pārstrādes uzņēmuma “Nākotne”.

Ikviens gardēdis tiek aicināts novērtēt ziemas sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni, apmeklējot kādu no piedāvājumā iesaistītajiem ēdināšanas uzņēmumiem. Piedāvājumā iekļautos īpašos ēdienus var nobaudīt no šī gada 1.decembra līdz 2015.gada 1.februārim. Vairāk informācijas par  īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai augstāk minētajos ēdināšanas uzņēmumos.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs arī informē, ka pirmdien, 1. decembrī, apmeklētājiem slēgts Svētās Trīsvienības baznīcas tornis. Līdz ar to šodien slēgts arī tornī esošais restorāns «La tour de Marie». «Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Gaidīsim jūs citu dienu,» tā JRTC.

Ģimenes restorāns „Hercogs”, Kr.Barona iela 3

Strausa basturma ar marinētiem ķieplokiem

Strausa gulašzupa ar čili

Strausu gaļas steiks ar grillētiem dārzeņiem, kartupeļu biezeni un buljonmērci

Strausu gaļas desiņas ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, štovētiem kāpostiem un barbekju merci

Bistro „Silva”, Driksas iela 7/9

Briežu gaļa ar meža sēnēm

Ķirbju deserti

Salāti ar ķirbi un Sniega bumbām

Smiltsērkšķu un ābolu dzēriens

Krodziņš „Istaba”, J. Čakstes bulvāris 7

Strausa gaļas desiņas ar vārītiem ceptiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem

Cūkas stilbs ar štovētiem kāpostiem un vārītiem kartupeļiem

Kartupeļu pankūkas

Restorāns „La Tour de Marie”, Akadēmijas iela 1

Galoveja fileja pagatavota garšaugu-ķiploku mērcē

Jēra karē ar ābolu-piparmētru mērci

Viesu māja „Pūteļkrogs”, Zaļenieku pagasts

Siltie salāti „Pūteļkrogs”

Krēmzupa ar Zemgales bekonu un gailenēm, pasniegta ar garšvielu grauzdiņiem

Cepelīni „Pūteļkroga gaumē” pasniegti ar meža sēņu mērci

„Pūteļkrogs” siera kūka, pasniegta ar zemeņu-aveņu mērci

Viesu nams „Viesu Līči”, Jaunsvirlaukas pagasts

„Līču” tomātu biezeņzupa ar rudzu maizes grauzdiņiem un kūpinātu cauraudzi

Sutināta brieža gaļa ar piedevām pēc izvēles

„Zemnieka cienasts” - cepts ābols ar putukrējumu un žāvētām plūmēm

Sildošās „Līču” aveņu, piparmētru un liepziedu tējas